Од понедељка пошљунчавање некатегорисаних путева

Комуналним програмом за ову годину, планирани су радови на асфалтирању и пошљунчавању сеоских путева, као и на реконструкцији задружних домова. Пошљунчавaње почиње већ од понедељка. Најновија информација коју нам је донео Саша Пешић, помоћник градоначелника, гостујући у нашем програму је, да реконструкција жиле куцавице града, улице Боре Станковић, почиње крајем овог месеца. То не значи да су сеоски путеви занемарени, напротив, ове године радиће се у оним селима, где није могло прошле године.

"Асфалтираћемо у Горњем и Доњем Вртогошу, Катуну, Нерадовацу, Тибужду, Рибинцу, Павловацу, Црном Лугу, а пут Бресница-Осатица, у дужини  око 3 километра, радиће се у три фазе. Ове године 650 метара до реке. Радиће се и улица у Златокопу према руднику. Што се тиче Балиновца, радиће се рехабилитација пута према Мечковцу", каже Саша Пешић, помоћник градоначелника.

Тренутно се припремају пројекти и дозволе за ове путеве. Затим, иде тендер за извођача радова, а већ крајем августа треба да почну радови. Све ово ради се на захтев грађана, каже Пешић. А већ од понедељка почиње пошљунчавање некатегорисаних путева.

"Прва деоница пута биће и најтежа и најдужа између села Ратаја и Ристовца, у дужини од 3 километра, ширине 3 метра. То је у сарадњи са Војском. Град је инвеститор, а извођач радова Војска. У Пољаници смо радили прошле године. Због временских услова смо стали, сада настављамо, најпре село Секирје, а затим и остала села, укупно око 30 километар путева ћемо побољшати", истиче Пешић.

Пошљунчаће се и путеви у селу Ранутовац, око Барелића и према Дапчевцу око хиљаду метара. Реконструисаће се објекат месне заједнице Оџинка и изградити оградни зид. У селу Бресница ће бити реконструисан објекат месне заједнице, а у Дубници су настављени радови на задружном дому. Урађени су пројекти и стигле дозволе и за задружне домове у селима Требешиње и Нерадовац.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 08 мај 2019 14:33

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Специјално признање Министарства одбране Радио телевизији Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/mKf9247zXJ vi… https://t.co/jQCBIjE9FG
Одлуком Владе, у Врању проглашено стање елементарне непогоде - Радио Телевизија Врање https://t.co/MA0F8CfHO5 via… https://t.co/G8Q4abaeTC
Специјално признање за РТВ Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/MHhPUlmWMs via @tripplesworld https://t.co/Iwq86VOW8Q
Follow RTV Vranje on Twitter