14 милиона динара за пет општина на југу Србије Истакнут

Министарство за државну управу и локалну самоуправу доделило је укупно 490 милиона динара за реализацију 77 пројеката, који се односе на изградњу инфраструктуре, увођење е-управе или организацију културних, туристичких и спортских манифестација на локалу, као и за превенцију елементaраних непогода. Новац су добиле 63 локалне самоуправе у Србији међу којима је и пет општина са југа Србије: Бујановац, Сурдулица, Прешево, Босилеград и Владичин Хан. Пет општина са југа Србије: Бујановац, Сурдулица, Прешево, Босилеград и Владичин Хан, добиле су средства за пројекте, које финансира Министарство за државну управу и локалну самоуправу. Ове године средства за пројекте локалних самоуправа већа су за 50 посто, а односе се на пројекте из области инфраструктуре, културе, увожења е-управе, туризма, спорта и превенцију елементарних непогода. Одобрени пројекти ће допринети развоју општина и градова и добробити грађана, истакао је министар Бранко Ружић. За средства из Фонда за локал ове године било је више од 200 пријављених пројекта , чија је укупна вредност преко две милијарде динара, што показује колики је значај овог фонда за локалне самоуправе. Први пут ове године, биће финансирани пројекти за смањење ризика од климатских промена, елементарних непогода, па ће део средстава бити усмерен на превентивно деловање, како би заштитили имовину и локалних самоуправа и грађана.

 

 

                                               

"Број пријављених пројеката и њихова разноврсност показују да су наше локалне самоуправе способне да припреме пројектно-техничку документацију и утврде шта је потребно за побољшање живота грађана у њиховим срединама", истакао је министар Ружић. Он је изразио задовољство што се средства у Фонду за локал из године у годину повећавају и додао да очекује да ће наредне година бити још већа.

Од локалних самоуправа са југа, Бујановац је добио 4,7 милиона динара за унапређење и развој рада Скупштине ове општине, кроз увођење система за електронско вођење седница и гласање. Сурдулица је из фонда добила четири милиона динара као помоћ у организацији манифестације "Власинско лето" у 2019. години. Прешеву је одобрено 2,4 милиона динара за пројекат дигитализације Скупштине општине. За Босилеград је издвојено два милиона динара за развој информационог окружења за потребу имплементације е-управе. На крају, Владичин Хан је добио 946.000 динара за покретање едукативног центра и реализацију додатних програмских садржаја каравана "Изађи ми на теглу". За ових пет општина је издвојено укупно нешто више од 14 милиона динара.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 09 мај 2019 15:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter