Безбедност матураната на првом месту Истакнут

Пред свршеним средњошколцима је један од најлепших догађаја који се памти целог живота, а то је матурско вече. Припреме су већ у току, увелико се размишља о гардероби и фризурама, а оно на шта би будући матуранти свакако требало да обрате пажњу је њихова безбедност током матурске ноћи. Полицијска управа Врање организовала је предавања која ће бити одржана у свим средњим школама од 14. до 17.маја. Полиција је и претходних година водила рачуна о томе да не дође до инцидената током матурских вечери. Предавања која се држе у школама уочи овог догађаја имају за циљ да утичу на свест матураната о томе да чувају своју и безбедност својих другова.

''Предавања ће у свим средњим школама одржати полицијски службеници опште надлежности, криминаластичке и саобраћајне полиције. Тема ће бити злоупотреба алкохола и опојних дрога, наушавање јавног реда и мира и поштовање саобраћајних прописа. Циљ овог пројекта је подизање нивоа безбедности ученика завршних разреда за време матурских прослава. Пројекат ''Матура 2019.'' спроводи се на целој територији Србије самим тим и на подручју Полицијске управе Врање. Ова акција организује се у сарадњи са локалном заједницом, школском управом, представницима средњих школа, тужилаштвом, Центром за социјални рад, Прекршајним судом, Домом здравља и комуналним и инспекцијским службама'', kaже Бранислава Филиповић, официр за превенцију и рад полиције у заједници.

Будући да ће свршени основци матурске вечери прославити у оквиру школа под контролисаним условима и надзором професора и да неће бити у могућности да конзумирају алкохол, они су мање ризична популација, каже Филиповићева.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 13 мај 2019 14:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одржан Night Car Meet у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/aw16apwGR8 via @tripplesworld
Сања Цветковић овогодишња "Мис Каранфил девојче" - Радио Телевизија Врање https://t.co/yrQhNDuRCE via @tripplesworld
Радосна дружина у Врањској Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/etkqbw0TCf via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter