Врање по први пут домаћин Домијаде

Врање је први пут било домаћин републичке Домијаде. Близу 450 ученика такмичило се у 6 дисциплина у Спортској хали, сали Економско-трговинске школе и Дома ученика средњих школа у Врању. 23. републичку Домијаду свечано је отворио градоначелник Слободан Миленковић.

''Заиста ми је драго да се централна Домијада ове године одржава у нашем граду и бићемо добри домаћини, сигуран сам у то да ће директорка то лепо организовати, да ће се деца лепо провести и понети лепе успомене и утиске из нашег града'', изјавио је др Слободан Миленковић, градоначелник.

Присутне представнике из 30 домова из 5 региона поздравила је директорка Дома ученика средњих школа Врање, Маја Ристић.

''На нашу велику радост Дом ученика Врање био је овогодишњи домаћин југоисточног региона за 24. Регионалне сусрете у спорту, а данас смо домаћини 23. Републичке домијаде'', изјавила је Маја Ристић, директорка Дома ученика средњих школа Врање.

Она се захвалила Министарству просвете, али и локалној самоуправи на подршци и уручила захвалнице градоначелнику Миленковићу и већнику за спорт, Ненаду Ђорђевићу.

На Домијади је учествовало 450 ученика и пратиоца из 30 Домова ученика средњих школа из 5 региона, и то Западне Србије, Војводине, Београда, Шумадија Поморавље Бранчево и Југоисточна Србија

''Дружење је на првом месту. Дошло је 30 ученика из нашег дома. Лепо је да се деца друже, да се развија и такмичарски дух. Први пут сам у Врању и пријатно сам изненађена'', рекла је Јасмина Швоња, директорка Дома ученика Нови Сад.

''Заиста сви волимо Врање због тога што на свим претходним такмичењима и у свим претходним дружењима које смо имали са ученицима и запосленима у Дому ученика Врање је било изузетно, увек смо носили много лепе успомене и остварили велика пријатељства тако да се сви радо враћамо у Врање'', рекла је Љубица Башић, директорка Дома ученика Крагујевац.

Ученици су се такмичили у 6 дисциплина у Спортској хали Врање, сали Економско трговинске школе и Дома ученика средњих школа Врање.

''Дошли смо мушка екипа одбојка и мушка екипа фудбал и очекујемо прво место. Први пут сам у Врању'', рекао је Вељко Стојановић, Дом ученика Суботица.

''Други пут сам у Врању пошто се бавим фудбалом, играо сам овде против вашег клуба. Дошли смо са великим циљевима да прођемо макар у полуфинале, па и финале, јер смо прошле године испали у четврт финалу и надамо се том резултату'', рекао је Филип Андрић, Дом ученика Јагодина.

Уследила су целодневна спортска надметања, а на крају су најуспешнијима додељени пехари и признања.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 13 мај 2019 14:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter