Током викенда чишћено корито Ветернице и у Ћуковачкој долини Истакнут

Уочи наjављених обилниjих падавина, а у складу са препорукама Министарства унутрашњих послова, Одељења за ванредне ситуациjе у Врању и Републичког штаба за ванредне ситуациjе, у оквиру оперативних и превентивних мера, обављени су радови на чишћењу корита Ветернице на териториjи Пољанице, у циљу несметаног протока и спречавања наноса услед већег прилива воде. Локална самоуправа иницирала jе активна дежурства свих надлежних служби и институциjа, на свим критичним тачкама на териториjи Града Врања како би се превентивно деловало на евентуално угроженим локациjама. О томе за Дневник говори Александар Томић, помоћник градоначелника за ванредне ситуације.   

"Управо на реци Ветерници у Пољаници је дошло до природних брана, и на неколико локација до ствaрања чепова, где се приступило са механизацијом током викенда, тако да су те опасности отклоњене. Тамо је сада нормалан проток воде, у случају већих падавина, моћи ће река да прихвати сву воду и да не дође до изливања или нагомилавања воде, па да та вода крене. Почело се од села Ушевце, преко Власа до Големог села. Све препреке које су уочене на самом кориту Ветернице су уклоњене у претходна два дана.

"У Ћуковачкој долини је такође било проблема и ту се настaвило са радом. Радила је механизација, како не би дошло до изливања на пољопривредним површинама", каже Александар Томић, помоћник градоначелника за ванредне ситуације.

 

    

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 13 мај 2019 14:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter