Одштампајте ову страницу

Хотел „Врање“ продат Русима

Хотел ''Врање'' продат је београдском предузећу “Путешественик“, које је у власништву руских бизнисмена Алексеја Тодорочка и Георгеа Орјоникидзеа. На јавном надметању које је одржано јуче у просторијама Агенције за лиценцирање стечајних управника продат је Хотел Врање на првој продаји имовине привредног друштва за угоститељство, туризам и услуге Врање д.о.о. Укупна површина објекта је 7.885,09 метара квадратних. Почетна цена имовине која се продаје процењена је на 96.997.650 милиона динара. Према још увек непотврђеним информацијама, Хотел је продат за 130 милиона динара. Ову цену понудио је "Путешественик" ДОО Нови Београд, а нешто мање, 125 милиона динара, понудио је "Миленијум Тим" из Београда. Ово је било прво јавно надметање за продају Хотела „Врање“ које је било оглашено 5. априла, а комплетна документација за продају Хотела Врање спремљена је за мање од годину дана.

''Оно што је мени посебно драго то је што је Хотел продат на првом надметању и верујем да ће нови власник хотел што пре ставити у функцију, где ће и наши суграђани доћи до нових радних места, на крају и тај простор у самом центру града коначно да се среди и уреди. То је велика ствар за наш град, ту и Град очекује одређени приход и посебно ми је драго што смо то у рекордном року успели да припремимо за продају и да се прода на првој продаји. Сви смо дали допринос, и градоначелник и ја и стечајни управник и господин Велиновић, али све то не би ишло том брзином да није господина Драгана Стевановића, који има апсолутно разумевање за све наше проблеме и који нам је увек на услузи. Верујем да ће Врање у најкраћем могућем времену добити хотел какав заслужује'', каже Славиша Булатовић, народни посланик.

У Угоститељском предузећу Врање, у чијем је власништву био и Хотел „Врање“, уведен је стечај марта 2018. године, а запосленима је исплаћен социјални програм. Нови власници врањског хотела, како наводе у саопштењу, имају развијен бизнис у Русији и намеравају даља озбиљнија улагања на југу Србије, пре свега у хотеле и друге објекте. Што се тиче Угоститељског предузећа Врање у току је процена и за друге објекте у његовом власништву.

''Очекујем да се следеће понуди на продају ресторан Косово и Србија у Врањској Бањи јер је процена већ урађена,'' рекао је Булатовић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 15 мај 2019 14:48

Сродни чланци