Одштампајте ову страницу

Нови већници и вршилац дужности директора Комрада

У Врању је одржана 34. седница Скупштине града. Дневни ред, којим је планирано доношење решења о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у својини града, допуњен је са још две тачке. Прва је избор нових већника за пољопривреду и екологију, а друга именовање вршиоца дужности директора јавног комуналног предузећа Комрад. Одборници су обавештени да су досадашњи већници Небојша Младеновић, за пољопривреду  и Жикица Антанасијевић, за област екологије, поднели оставке. На предлог градоначелника, одборници су за новог већника за пољопривреду изабрали Небојшу Стаменковића, дипломираног инжењера пољопривреде, а за екологију и заштиту животне средине Данијела Васиљевића, струковног инжењера технологије дрвета. Из дневног реда повучена је тачка о Предшколској установи ''Наше дете '' на дораду.

                                                                    

Одборници Скупштине града Врања донели су решења о отуђењу уз накнаду у новцу, неизграђеног грађевинског земљишта из јавне својине града са појединих катастарских парцела. За вршиоца дужности директора Јавног предузећа Комрад именован је Зоран Димитријевић, дипломирани економиста, са дугогодишњим радним искуством, највише у Симпу, након што је са функције разрешен досадашњи директор Момир Стојиљковић. Образложење за смену Стојиљковића било је да је ''дужем временском периоду уочено несавесно обављање дужности и поступање супротно пажњи доброг привредника, са пропустима у доношењу и извршавању одлука и организовању послова и организовању пословања у предузећу Комрад.''

"Ја бих прво предложио да ову тачку дневног реда, ставимо ван дневног реда, из два три процедурална разлога, а то су што у образложењу нисам чуо, ко је предлагач смене директора јавно комуналног предузећа", рекао је Момир Стојиљковић.

Пре почетка седнице Скупштине града , испред градског здања окупило се двадесетак грађана, највише запослених у Комраду и фудбалери Динама, да дају подршку директору Стојиљковићу.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 15 мај 2019 14:37

Сродни чланци