Одштампајте ову страницу

Булатовић: Нечистоћа града разлог је смене Момира Стојиљковића

Председник Градског одбора Српске напредне странке Славиша Булатовић и потпредседник одбора ове странке и градоначелник Слободан Миленковић сазвали су конференцију за новинаре поводом актуелне смене Момира Стојиљковића, досадашњег директора ''Комрада''. Незадовољство радом Момира Стојиљковића, досадашњег директора ''Комрада'' постоји последње две године, а кулминирало је око ускршњих и првомајских празника када је град био препун смећа, чуло се на конференцији за новинаре. До смене није дошло раније јер се очекивало да ће Стојиљковић побољшати руковођење овим јавним предузећем и да ће град бити уређенији и чистији, рекао је Миленковић.

''Последње две године имамо препуцавања са Момиром Стојиљковићем око побољшања рада ЈКП ''Комрад'' Врање. Сведоци смо да је град препун смећа, да су контејнери били препуњени и да се није редовно износило смеће. Град је последње две године био прљав и поред свих тежњи да побољшамо рад овог предузећа, једноставно нисмо имали повратну информацију од стране досадашњег директора Момира Стојиљковића. Током ускршњих празника било је  доста гостију у граду. Долазили су туристи, родбина, студенти. Неприхватљива је слика прљавог града коју смо имали. Као руководство града желимо да имамо чист, сређен и леп град'', каже Слободан Миленковић, градоначелник.

Разговори који су у последње време вођени са Стојиљковићем нису имали позитивног ефекта, наглашава Булатовић и додаје да би до овога пре или касније дошло.

''Проблем није од јуче. Ми смо са г. Стојиљковићем разговарали последње две године о овом проблему. Чињеница је да постоје резултати који су за сваку похвалу али са друге стране има и ствари које су за сваку критику. Отворено сам са њим разговарао пре око шест месеци. Ситуација око ускршњих празника и неиспражњени контејнери су показали да је то проблем који је доживео врхунац и да Стојиљковић не може да га реши. Добио сам обећање од њега да ће се побољшати рад у наредном периоду и да ће Врање бити пример како треба да изгледа леп и сређен, чист град. Када је дошло до смене, било је ту и тешких речи, нажалост, али ми је савест апсолутно мирна и као председника ГрО СНС и као човека када је реч о смени Момира Стојиљковића и као потпредседника странке и као директора ЈКП''Комрад''. Сви они који су га данас подржали, само су му помогли да изврши политичко самоубиство'', каже Славиша Булатовић председник ГрО СНС.

Градски одбор СНС и убудуће ће тражити одговорност и резултате рада од директора свих јавних предузећа и установа. Функција никоме није загарантована и условљена је позитивним односом преме раду, рекао је Булатовић.  

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 15 мај 2019 14:40

Сродни чланци