Ускоро почиње реконструкција жиле куцавице врањских саобраћајница

Да је догорело до ноката када је у питању једна од жила куцавица града, улица Боре Станковића, слажу се и грађани и надлежни. Озбиљан рад на овом пројекту довео је до тога да ће ускоро почети комплетна реконструкција. Код грађана још увек неверица да ће тако и бити, већина и даље прича о проблемима, недостатку атмосферске и фекалне канализације, несносном смраду, пре свега. Ипак, сви се слажу да је реконструкција неопходна.

„Потребна је реконструкција улице, али треба приступити врло озбиљно и студиозно. Нарочито зато што је ту Хитна помоћ, имамо школу и вртић у близини. Треба одабрати правог извођача, стручног. Неопходно је с обзиром да улица води у центар града да се што пре заврши. Требало би, ова коцка да се скине, одавно је ту. Претходно да се реше сва питања, свако ко има шта да уради нека уради, а онда поставити асфалт и милина. Десет минута ако пада киша овде не може да се прође ни колима ни пешице“, кажу грађани.

Руководство града уназад неколико година ради на решењу овог уског грла. Затекли смо пројекат који није одговарао, каже градоначелник, тако да смо морали да приступимо изради новог.

„Наша пројектантска кућа, Саобраћајни институт ЦИП је добио тај посао и они су кренули у пројектовање. Мислили су да ће то испројектовати за три до 6 месеци, али када су видели колики је посао, тражили су продужење рока за пројектовање. Прихватили смо. Имали смо много састанака и потврду сам добио од јавних предузећа да је пројекат добар, јер на уском простору од можда 12 метара  је смештен магистрални водовод, канализација, оптички кабл, јавна расвета, паркинг. Заиста захтеван пројекат. Добијена је грађевинска дозвола и са министарством привреде се заједно улази у тај пројекат. Расписана је јавна набавка за извођача радова“, каже градоначелник Слободан Миленковић.

Коначну реч даће Министарство привреде о извођачу радова, а ова улица коштаће поприлично, део ће финанисрати град, а део министарство. Направљени су и контакти за изградњу кружног тока у продужетку ове улице, код Горње касарне. Из разговора са министарком Михајловић, закључено је да би тај посао требало да уради Јавно предузеће Путеви Србије, а вредност је од 25 до 30 милиона динара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 20 мај 2019 14:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Градско веће - Радио Телевизија Врање https://t.co/cgpZ2jgcQB via @tripplesworld
Асфалтира се и улица Будисава Шошкића из комуналног програма за ову годину - Радио Телевизија Врање… https://t.co/vw8MYBmeot
Follow RTV Vranje on Twitter