Одштампајте ову страницу

Протеклог викенда и Гулашијада у Содерцу

У организацији Црквеног одбора села Содерце одржана је трећа Гулашијада. Овај празник гурмана привукао је велику пажњу грађана нашег округа. Организатори су у кратком временском периоду успели да уз помоћ бројних партнера привуку велики број такмичара и посетилаца и самим тим уврсте ову манифестацију у сам врх туристичке понуде југа Србије. Термин одржавања овогодишње Гулашијаде је био померен у току месеца због падавина. За добро расположење се побринули и музичари, но пре свега сви се радују квалитетном ручку у виду гулаша.

Градимир Стојановић, члан црквени одбор села Содерце, истиче да ће лепо време утицати и на добар провод свих присутних.

На такмичење за најбољи котлић овогодишње гулашијаде пријавило се тринаест екипа. Иако су сви, дословце истицали да су се пре свега окупили због дружења и одмора у прелепом природном окружењу манастира Свети Симеон Столпник у Содерцу, при самом проглашењу победника је дошло као и увек до благог комешања и некако су тада баш сви пожелели да се нађу на победничком постољу. Стручни жири на челу са Чедомиром Крстићем-Апсанџијом, који је и сам покретач сличних кулинарско-туристичких манифестација, није имао захвалну улогу у одабиру три најукусније порције гулаша.

Ипак, на крају за победника овогодишње Гулашијаде проглашена је екипа „Весело котличе“ из насеља Текија у Врању. Иначе, организатори су се захвалили на сарадњи у организацији бројним сарадницима, а пре свега граду Врању и припадницима Четврте бригаде копнене војске, који су за све присутне припремали војнички пасуљ.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 27 мај 2019 14:01

Сродни чланци