Нови квадрати за Слободну зону

У наредном периоду ће на основу одлуке врањских већника и зеленог светла одборника бити проширена Слободна зона. Због изградње спортских објеката у Врањској Бањи неке парцеле су продате, а једна у Кривој Феји намењена за изградњу руске капеле, добијена је без накнаде. Заокружење комплетне привредне зоне на подручју Бунушевца, изискује проширење. Зато су врањски већници усвојили Нацрт одлуке о проширењу подручја Слободне зоне.

„Подручје Слободне зоне Врање проширује се на 5 хиљада 466 метара квадратних на одређеним катастарским парцелама, на подручју Бунушевца”, каже Зорица Јовић, већница.

Донете су и одлуке о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини на подручју Врањске Бање. Земљиште је намењено изградњи објеката за спорт и рекреацију са комерцијалним садржајем. Једна парцела је 3 хиљаде 605 метара квадратних, а друга 507. Након свих спроведених процедура посао је добио Миленијум тим, који је дао најбољу понуду. За већу парцелу понуда је 10 милиона 995 хиљада 250 динара, а за мању милион 343 хиљаде 550 динара. За подручје Бање је везана и одлука о прибављању права својине на непокретности односно на земљиште које се налази у Кривој Феји.

„Ми смо и раније причали о тим парцелама, а план је да се изгради рускa капела. Аутоматски би се направила целина са руским путем који већ тамо постоји, а то је и жеља власника парцеле, који је уступио граду без надокнаде,  али уз услов да ту буде руска капела”.

Већници су дали сагласност предузећу Завод за урбанизам и изградњу града за коришћење градског полигона за обуку возача, а сами тим је ван снаге стављен закључак којим је до сада то право припадало Водоводу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 28 мај 2019 13:47

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Шанса за креативно предузетништво - Радио Телевизија Врање https://t.co/5PRtJCDjov via @tripplesworld
Екипа РТВ-а у посети ђацима првацима - Радио Телевизија Врање https://t.co/4vSIglRAXt via @tripplesworld
Историчар о пробоју Солунског фронта: били су невиђено храбри и честити - Радио Телевизија Врање https://t.co/OCe3i7pJUG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter