Развојем креативних индустрија до нових радних места Истакнут

Усвајањем Плана развоја креативних индустрија у Врању ствара се могућност отварања нових радних места, рекао је за нашу кућу заменик градоначелника Ненад Антић. Суштина тог стратешког документа је да се помогне развој свих оних активности које методолошки спадају у категорију креативне индустрије. Ту се мисли на све оне делатности које произилазе из креативности, вештина и талената појединаца. Чињеница је да је креативна индустрија мало заступљена у нашем граду те је тежња локалног руководства да се то промени. Ту се између осталог мисли на уметничке занате, дизајн, моду, музичку индустрију, сценску уметност, архитектонске и инжењерске активности и слично. Предвиђена су 24 гранта, од тога, осам на износ од 3.600 евра, осам на 2.400 и исто толико на 1.500 евра.

„Желим да позовем све заинтересоване грађане који се баве овим пословима да се пријаве на конкурс како бисмо заједно покренули нову причу, а која има за циљ запошљавање високообразовних људи. Ове године предвидели смо 24 гранта, а уколико је интересовање веће, наредне године ћемо удвостручити тај број и предвидети око 50-ак грантова” каже Ненад Антић, заменик градоначелника.

Антић каже да је важно да се из године у годину повећава број предузетника из ове сфере са потребним образовањем који би кренули са приватним бизнисом. Добиће подршку града што је веома битно, а тенденција је да се креативне индустрије развијају и на нашем подручју као што је то случај у свету.

„На територији града Врања имамо дупло мање предузетника него што је то републички ниво. Морамо мало више да гајимо предузетнички дух и спремамо читав низ мера у циљу подстицања предузетничког духа из сфера креативних индустрија.”

Развојем креативне индустрије створили бисмо нова радна места, помогли развој предузетништва из ове области и самим тим задржали младе људе у граду, каже Антић и додаје да би конкурс требало да буде расписан до краја августа.

 

 

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 30 мај 2019 11:18

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Освештана црква брвнара поводом великог јубилеја, централни догађај почетком семптембра - Радио Телевизија Врање… https://t.co/z6tKezBOPx
Данас почела исплата 100 евра државне помоћи пријављеним грађанима - Радио Телевизија Врање https://t.co/ImjKP27MLs via @tripplesworld
Измене у саобраћају због радова у улици Боре Станковића - Радио Телевизија Врање https://t.co/LtWnpRGH3K via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter