Одштампајте ову страницу

Ускоро још једно паук возило на улицама града Истакнут

Врање ће ускоро добити још једно паук возило. Набављено је половно паук возило, јер је ново веома скупо и тренутно се ради царињење. За петнаестак дана ово возило биће на улицама града, каже Марјан Станковић, директор Паркинг сервиса. Постојеће паук возило је недовољно за потребе града, иако је побољшано тако да може да диже и тежа возила. У граду дневно има бар 50так непрописно паркираних возила, а прошле године учинак је био 1,02 возила дневно. Непрописно паркирани аутомобили на улицама града свакодневна су слика. Учинак уклоњених возила је слaба у ондосу на број непрописно паркираних аутомобила. Како би се томе стало на пут јавно предузеће Паркинг сервис одлучило је да набави још једно паук возило, које ће се ускоро наћи на градским улицама. Никако да надлежни уназад годинама стану на пут лошој навици возача, да паркирају где им падне на памет. Из године у годину све је већи број аутомобила у граду, а учинак једног паук возила које имамо у односу на друге градове веома слаб.

„Нисмо у могућности да набавимо ново паук возило, које кошта око 100 хиљада евра. Одлучили смо се за половно возило, за које је већ завршена набавка, изабран је добављач, а тренутно се ради царињење. Решили смо то и паук возило ових дана долази на улице града, односно за неких 15так дана”, каже директор Паркинг сервиса, Марјан Станковић.

Било је примедби да је постојеће паук возило старо, да не може да подиже теже возила. Зато је Паркинг сервис уложио око милион и по и побољшао старо возило, које сада може да диже до три тоне, али и даље је око 50так возила дневно непрописно паркирано.

„Тај проценат уклоњених возила код нас је претпрошле године био 0.8 возила дневно, а прошле 1,02 возила дневно, што је благо повећање. Имамо сада обећања да ћемо побољшати ту ситуацију. Нови паук је већи, путар, који може да изађе на аутопут и да шлепа возила”.

Паркинг сервис ће настојати да уведе и видео паук, како би дали могућност саобраћајном полицајцу или инспектору да буде у канцеларији и могућност да види слике које запослени у сервису шаљу са терена. То би био доказ оправданости уклањања возила и све би се одвијало брже.

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 30 мај 2019 14:17

Сродни чланци