На подручју Врања без опасности од поплава

„Киша није престајала да пада последњих неколико дана, али опасности од поплава на територији града за сада нема”, каже за Радио телевизију Врање помоћник градоначелника Александар Томић. Током последња 24 сата на територији града Врања пало је 16 литара кише по метру квадратном,  а од почетка недеље чак 50 литара. Тренутна ситуација је стабилна пошто су падавине престале током дана.

„У појединим тренуцима било је обилнијих пљускова, међутим то није проузроковало веће проблеме у граду. У појединим деловима због саме конфигурације терена и улица долазило је до накупљања воде. Дежурне службе Водовода су излазиле на терен и омогућавале пропуст воде, тако да све у свему није било већих проблема”, каже Александар Томић, помоћник градоначелника.

Иако се најављују топли дани без падавина, још увек је на снази жути метеоаларм који најављује потенцијалну опасност.

„По параметрима и упозорењима пратимо стање на терену. Одржали смо ванредну седницу Штаба и на основу закључака дали инструкције свим службама као и субјектима који су нам од значаја за заштиту и спасавање. У сарадњи са стручним оперативним тимовима као и са патролама Комуналне полиције, трудимо се да обиђемо сав терен и делове који могу да буду проблематични. Очекујемо да и овај период киша прође без неких последица и штетних дејстава воде”.

Што се тиче нивоа водостаја Јужне Мораве, он је, по подацима са извештајне станице у врањском Прибоју у границама нормале и не постоји опасност од изливања. Томић каже да су надлежне службе у стању приправности и спремне су да реагују ако буде било потребно током наредних дана и у случају падавина.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 05 јун 2019 13:25

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter