Акција садње цвећа на паркингу код хотела

Јавно комунално предузеће ''Комрад'' у сарадњи са гимназијом ''Бора Станковић'' организовало је акцију садње цвећа на паркингу код некадашњег хотела Врање. Циљ акције је да се на Светски дан заштите животне средине укаже на важност очувања природе. Акцији су се прикључили грађани и остала омладина. Еколошка секција врањске Гимназије укључила се у акцију садње цвећа на простору паркинга код хотела и на овај начин пренела поруку младим људима да сви треба да дамо свој допринос ако желимо да живимо у здравој животној средини.

„Сваки подстицај је веома важан, свака подршка нам даје разлог да наставимо да се боримо за овај наш циљ, наравно дрвеће нарочито, али и свака друга биљка представљају плућа планете. Ово цвеће јесте да производи мању количину кисеоника него дрвеће али ће много да улепша овај простор који ће бити много лепши сутра него јуче”, kaже Ђорђе Стојановић, Еко секција Гимназије.

Повод је Светски дан заштите животне средине, а ово није први пут да Комрад успоставља сарадњу са младим људима како би и едукативно деловали на њих, али и допринели улепшавању града.

„Донирали смо засаде петунија и тагетеса, а ово је једна од јавних површина у граду и заједно са ученицима ћемо оплеменити овај простор и засадити цвеће у овим жардињерама, да на овај начин симболично обележимо овај празник. То има и едукативни карактер када су у питању ови ученици, а надам се да ће и Паркинг сервису пријати једно овакво освежење”, каже Нела Цветковић, извршна директорка Комрада.

„Морам да кажем да ми је изузетно драго што имамо добру сарадњу са предузећем Комрад и морам да кажем да ово није прва акција, имали смо већ низ акција везаних за сређивање зелених површина. Овом приликом бих навео да смо средили зелену површину код доње гараже Текија, затим паркинг у Дунавској улици у сарадњи са Комрадом. Похвалио бих и ученике Гимназије који су се одазвали овој акцији и надам се да ћемо даље наставити да сарађујемо”, каже Драган Јањић, извршни директор Паркинга.

Прошле суботе Комрад је на позив Дома здравља уредио овај простор, а у току је и уређивање градских насеља. Шеталиште ће ових дана такође бити оплемењено новим садницама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 05 јун 2019 15:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Осуђени на затворске казне због злоупотребе положаја одговорних лица - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rxh9mGJQEf via @tripplesworld
Други дан Светосавске недеље обилује бројним дешавањима - Радио Телевизија Врање https://t.co/Dl6nR74FBv via @tripplesworld
Прелазак на биомасу јефтинији за грађане - Радио Телевизија Врање https://t.co/4BbmkpVxGt via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter