На шеталишту опет поломљен мобилијар

Поломљене, улубљене, извучене ђубријере из лежишта, тужна су слика од јутрос у самом центру града. Мало су изгледа биле теже за вађење, па су страдале и плоче са шеталишта.

„Вандализам једино можемо да спречимо културом, вандализам можемо да спречимо кажњавањем неодговорних суграђана. Трудимо се да пешачку зону доведемо у ред и да сав мобилијар сачувамо. Град је пар пута и обнављао мобилијар. У овом случају биће поднете адекватне пријаве, комплетна пешачка зона је покривена видео надзором, тако да очекујемо да неодговорни грађани буду кажњени”, каже директор предузећа Урбанизма и изградња града, Бранимир Стојанчић.

Успели су, каже Стојанчић, да у пешачкој зони нема ни бицикли у време када није отворена за саобраћај. Тако је повећан број захтева за улазак у зону, а самим тим и приходи. Осим послова изградње ново предузеће припремило је и комплетну документацију за продато земљиште код Спортског центра, планску документацију за још неколико инвеститора који долазе у Слободну зону, и за три инвеститора који долазе на подручје општине Врањска Бања.

„Јавили су нам се нови власници Хотела Врање, тако да ће Урбанизам радити комплетну документацији и за њих. Спремамо документацију за трећу фазу и комплетно завршење позоришта, као и комплетну документацију за радове на новом вртићу. Добили смо и посао идејног решења новог мултимедијалног пројекта, односно старог Дома културе и ту ћемо испунити рок према  граду и донатору. Пуном паром наступамо и очекујемо наредне периоде.

„У делокруг рада овог предузећа прешла је и јавна расвета. Сређивање ће почети већ крајем месеца”, каже Стојанчић.

                                                                

                                                      

                                                                       

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 07 јун 2019 14:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter