Одштампајте ову страницу

Стижу летњи дани Истакнут

Након кишног периода, коначно можемо да се радујемо топлијим данима, барем према најавама метеоролога. Очекују нас прави летњи дани. Коначно се опраштамо од кишовитог и променљивог времена, кажу метеоролози. Од данас нас очекује сунчано и право летње време. Можете одложити своје кишобране на неки период, и радовати се сунцу. 

Да се и наши суграђани радују првим топлијим данима показује и гужва на градским улицама. Како је најавио Републички хидрометеоролошки завод очекује нас коначно стабилизација времена и праве летње тепературе, у Врању чак до 31 степен. Према најавама времена за седам дана, до 14. јуна ће у целој земљи бити претежно сунчано и топло са максималном температуром од 28 до 32 степена. У Врању можемо да очекујемо краткотрајну кишу у понедељак и уторак, али већ од среде поново ћемо уживати у летњим данима.

Лето ће, према дугорочној прогнози бити просечно влажно и мало топлије, за један степен у односу на вишегодишњи просек. Што се тиче летњих месеци цео јун је нешто кишовитији него прошле године, док ће јул бити топлији и сувљи у односу на прошлу годину, а август сличан прошлогодишњем. Неће бити катастрофичних сценарија у виду екстремно топлих лета или екстремно хладне зиме кажу у РХМЗ-у.

Најављују се, између 23 и 34 кишна дана током летње сезоне.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 07 јун 2019 14:44

Сродни чланци