После много година на ред дошла улица Омладинских бригада

После много година Комрад сређује улицу Омладинских бригада, која иде од грaдске пекаре према Јумку. Чисти се од петка и већ је уклоњено око 20 камиона смећа, отпадака и земље, са простора који би требало да служи као тротоар, каже директор Комрада Зоран Димитријевић. Комрад то ради у сарадњи са запосленима у Јумку и једном приватном фирмом која ради без надокнаде. У току је и орезивање стабала и уклањање жбуња. Након тога план је да се тротоари озелене и поставе клупе дуж улице. Приводи се крају прва фаза уређења улице Омладинских бригада, која је кажу мештани деценијама била оаза отпада. Ово је заједничка акција Комрада и људи који желе да помогну и неће се стати само на уклањању огромних количина смећа. Небезбедна, запуштена, обрасла у коров, мрачна, без видљивих тротоара била је улица Омладинских бригада до пре неколико дана. И то не само овог пролећa, већ неки кажу деценијама је тако. Да не мора тако и даље да буде побринули су се запослени у Комраду, заједно са онима који желе да помогну.

„То је улица од градске пекаре, према Компанији Јумко, према базену. Ова улица није чишћена, мене лично је срамота да кажем колико година, али ми смо кренули од петка да чистимо. Извукли смо од 18 до 20 камиона земље, смећа, комуналног отпада, то је било ругло које не приличи ни нама, ни нашем граду. Ова акција ће трајати сигурно још неколико дана. Не радимо то самостално, укључили су се и запослени у Јумку и приватно предузеће Елба које је дало механизацију”, каже директор Комрада Зоран Димитријевић.

Сматрамо да је ово срце града, улица коју наши грађани користе за одлазак до базена, до стадиона. Ова улица треба да буде пример и огледало града, нарочито сада када је сређена Радничка улица, каже Димитријевић.

„Друга фаза која је у току је орезивање стабала, желимо да природно светло дође до пролазника и да није опасност за никога. Трећа фаза је да озеленимо тротоаре и намера нам је, није велика инвестиција, да у овом делу поставимо неколико клупа од станице полиције до Јумка, десетак клупа”.

Биће то зелена оаза за све грађане, који воле да шетају, као и за бициклисте који ће моћи да возе у улици где је мања фреквенција саобраћаја. Ово је порука грађанима да сви радимо на подизању еколошке свести, јер након што радници заврше посао и све уреде, то сви треба и да одржавамо.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 12 јун 2019 13:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter