Одштампајте ову страницу

Прави избор током летњих дана-књига

Најава поводом Градске славе, Духовског понедељка, на шеталишту у центру града отворен је Салон књига. На три штанда биће изложена наjновиjа издања свих жанрова. Добре књиге као и добри пријатељи, ретки су, али веома лојални и прилично забавни. Оне отварају наш ум, проширују нам видике и инспиришу нас да променимо и свој живот и свет око нас. Права књига може да нас мотивише и да нам да ветар у леђа. Довољно разлога да ових дана обиђете салон књига, овде на шеталишту и да одаберете неки од најновијих наслова. Богата понуда наслова на штандовима привлачи пролазнике који са пажњом прелиставају књиге и бирају нешто за себе или као поклон драгим особама.

„Тек сам стигла, још увек нисам све прегледала, шта је у понуди. Читам класику, али бих за летње дане препоручила свима да читају дела Милана Кундера”, каже Слађана Ђорђевић.

„Књига је увек добродошао гост у свакој кући. Присталица сам класика. Управо сам видео на штанду одабрана дела Бранислава Нушића и то је нешто што верујем да ће се допасти свима, како школарцима, што одраслима. Он је вечан и на прави начин описује наше друштво, а са друге стране је лаган за читање, каже Марко Петричевић.

„Сигурно ћу купити нешто. Волим да читам углавном књиге за девојчице. Одабрала сам „Школу стила” Кели Мекејна, каже Саша Станојковић.

„Сваке година обилазим салон књига. Купујем често књиге за браћу и сестре. Волим да читам углавном мистериозне књиге”, каже Драгослав Стојановић.

Салон књига биће отворен до 24. јуна, напомињу организатори.

 

 

 

  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 14 јун 2019 14:41

Сродни чланци