Ове недеље акција сузбијања комараца, крпеља и ларви на целој територији града Врања

Третирање комараца ће се обавити у среду 19. jуна  у времену од 17, 30  до 22ч, са земље на целоj териториjи града Врања, а третман крпеља 20. jуна  од 07 до 10ч. Моле се грађани да имаjу разумевање, и да се у наведеним терминима  склоне из зоне коjа се третира, док се процес не заврши. Акциjа ће се обавити препаратом АQУА - КОТХРИНЕ ЕW 25 и ДЕЛТАСЕЦТ. Упозораваjу се пчелари да у наведеном периоду предузму потребне мере за заштиту пчела.

УПУТСТВО ПЧЕЛАРИМА:

Ако пчеле ниjе могуће изместити из зоне третмана неопходно jе предузети следеће мере: Ноћ пре третмана пчеле треба затворити, вентусе на кошницама оставити отворене, испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пиjаћу воду, полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела, ако су изузетно високе врућине кошнице хладити водом и уjутро након третмана полетне даске опрати чистом водом.

У случаjу лоших временских услова третман се одлаже за наредни дан. Акциjу сузбиjања комараца, крпеља и ларви изводи Друштво за еколошку и санитарну зашиту ( дезинсекциjу, дезинфекциjу и дератизациjу). ,,Висан'' ДОО, Земун.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter