Одштампајте ову страницу

Комунални програм: Спорије, али дугорочније и функционалније

И поред стабилније ситуације у градској каси, мора се бити рационалан. Пре свега, улице у граду које немају асфалт треба да га добију. Врло је битно и да реконструкција улица буде дугорочна и функционална, а не за једнократну употребу. О томе је гостујући у нашем програму говорио градоначелник Врања Слободан Миленковић. Максимално се трудимо да локалну инфраструктуру учинимо бољом, не тиме што ћемо да вучемо популистичке потезе, у смислу да пресвучемо улицy, а да подземну инсталацију не променимо. Све те улице које смо радили захтевале су комлептну реконструкцију подземних инсталација.

„Ако популистички наступимо и асфалтирамо неку улицу, за годину дана почињу да пуцају азбестне цеви и добијамо кратере попут оних у Косовској и Колубарској улици. Мој концепт и мој принцип рада није такав. Ако ћемо да радимо радићемо како ваља, попут улице Христијана Карпоша, Лунгине, сада Боре Станковића, Змај Јовине, где комплетно мењамо фекалну канализацију. Заменили смо азбестне цеви и увек ћемо тако да радимо. Можда иде спорије, али мислим да је тако дугорочније и функционалније”, каже градоначелник.

Иако је ситуација у буџету града стабилнија, не могу се предузимати велике обавезе. Треба бити рационалан, да се прво санира тамо где је најпотребније. Негде се јавља проблем имовине и због тога многе улице, попут Трифуна Стошића не могу да се раде. На добром путу смо да и то решимо. И не само на Шапраначком риду, већ и неке друге улице у граду које немају асфалт. Све процедуре завршене су и за улицу Боре Станковића. Уговори су потписани.

„Сигурно ћемо почети радове током лета. Канализациона мреже може да крене да се ради већ сутра, али нам предстоји још један састанак где ћемо све то да синхронизујемо и онда ћемо изаћи са званичним датумом и обавестити наше суграђане у улици Боре Станковића,  да се припреме и да их замолимо за разумевање и стрпљење. Ја ћу бити свакога дана на градилишту, јер је та улица жила куцавица града”.

Ради се о веома битном и захтевном пројекту и зато су потребне добре припреме да би се ушло у реализацију пројекта.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 21 јун 2019 13:55

Сродни чланци