Коначно: замена сијалица од 1. jула Истакнут

Грађани који живе у рубним деловима града, нарочито у Доњем Врању или у Хиландарској, знају шта значи мрачна улица. Ове године због проблема око јавне набавке каснило се са заменом сијалица, али се коначно назире крај овом проблему. Уз захвалност суграђанима на разумевању за проблеме са јавном набавком око замене јавне расвете, директор Урбанизма за развој и изградњу града Бранимир Стојанчић, каже да је коначно посао при крају.

„Ускоро ће бити потписан уговор на трогодишем нивоу тако да неће бити проблема за наредне три године. 14. јуна је завршена јавна набавка и очекује се налаз стручне комисије. Од првог јула се креће са заменом и одржавањем јавног осветљења на територији града”, каже Стојанчић.

Евидентирана су сва сијалична места која не раде. Све трафо станице су прегледане и извршене одређене поправке. До сада је стигло око 200 пријава грађана и почеће се са заменом тамо где је најургентније.

„То су углавном рубна подручја, кренућемо и са Хиландарском улицом која је велики проблем. Онда са Косовском у којој не ради цело једно поље, Партизанска, главна улица, такође на шеталишту пар сијалица не ради. Вршиће се и замена сијаличних места и продужетак мреже у сеоским месним заједницама”.

Већ је урађен програм замене, централизовано је слање налога за замену, тако да ће све ићи много брже, сматрају у Урбанизму. Свуда где се мењају сијалице и где за то постоји могућност вршиће се и уградња нових штедљивих сијалица.

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 24 јун 2019 12:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter