Стојанчић: Коришћење путне инфраструктуре, мора да се уреди Истакнут

На последњој седници Скупштине града, одборници су усвојили неколико одлука које се односе на уређење саобраћаја. Снимљена је комплетна ситуација на терену и утврђене су разне неправилности, попут оних да власници транспортних возила користе тротоаре за паркирање камиона. Коришћење путне инфраструктуре, која је сада у делокруг рада предузећа Урбанизам и изградња града мора да се регулише. Све ове одлуке које смо усвојили нису усмерене ка грађанима, него ка привредницима и привредним друштвима који желе да користе наше путеве великим транспортним возилима. На једној страни не желимо да платимо улазак великих камиона масе и преко 7 тона, а на другој страни тражимо уређене путеве, појашњава директор Урбанизма Бранимир Стојанчић. Буџет града не може све да покрије. Повећаном наплатом такси и контролом уласка тешких камиона у град омогућимо реконструкцију тих истих путева.

„Језиком математике, то значи, ако један одлазак до неког места великим камионом кошта 400 евра. Уколико инвеститор нема да плати таксу 5 хиљада динара онда то није озбиљан инвеститор. Улазак у пешачку зону кошта сто динара дневно, а 3 хиљаде динара годишње. Ако тај инвеститор који снабдева кафиће, банке, институције, нема да издвоји 3 хиљаде динара на годишњем нивоу, онда заиста говоримо о неозбиљном инвеститору”, истиче Стојанчић.

Биће измештен и полигон за обуку возача. Урбанизам је граду преложио три локације које испуњавају стандарде за нови полигон и чека се њихова одлука. Управо зато, приступило се уређењу кориишћења путева од стране ауто-школа.

„За коришћење полигона и за коришћење улица на територији града ауто-школе треба да плате 2 и по хиљаде динара по возилу, на месечном нивоу. Ако знамо да обука за Б категорију кошта око 80 хиљада динара онда је јасно. То су неке пропорције”.

Гледао се и социјални моменат приликом формирања цена, као и жалбе грађана. Плаћаће и инвеститори који граде на територији града, за одлагање материјала на нашим путевима.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 28 јун 2019 13:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter