Амбасадор Турске посетио Врање Истакнут

Сусрет градоначелника Врања и Амбасадора Тусрке у Србији, био је срдачан, а повод леп. Спајају нас историја, културно наслеђе, обичаји, поједине речи и девојке из нашег града које су побелиле на такмичењу изводећи песму на турском језику. Уз добродошлицу, градоначелник Слободан Миленковић организовао је пријем за високог госта и упознао га са пројектима које град има за реконструкцију значајних споменика куллтуре.

"Договорили смо се да у наредном периду стручне екипе из Турске дођу и виде у каквом је стању Хамам, Харемлук и Бели мост и да кренемо у израду пројектно техничке документације за правилну и комплетну реконструкцију ових објеката. Обићи ћемо те локалитете да његова екселенција види те објекте. Упознао сам његову екселенције са тиме да имамо Слободну зону, да се простире на 110 хектара, да је инфраструктурно уређујемо и да желимо да дођу турски инвеститори. Упознао сам амбасадора и са тиме  да имамо квалификовану радну снагу", рекао је градоначелник Миленковић.

Имамо и изванредну сарадњу са турском фирмом Ташјапи, која ради на изградњи станова за снаге безбедности и на наше задовољство они су прихватили да учествују у хуманитарној акцији реконструкција школе у селу Мечковац. Амбасадор Билгич је изразио задовољство што је у Врању, где је, како је рекао одавно желео да дође.

"Са градоначелником смо разговарали о томе како да реновирамо споменике из Османлијског периода. Овде има инвеститора из Турске, али у самом Врању не. Разговарали смо о томе да повећамо број инвеститора овде. Заједно ћемо да тражимо инвеститоре за Слободну зону. Желимо да унапредимо односе са Врањем", рекао је турски амбасадор.

Сусрет са екипом која је победила на такмичењу ''Србија у ритму Европе,'' протекао је у ведром расположењу. Амбасадор Билгич је истакао да је наступ наших девојака био одличан и да му се много допао. Градоначелник је истакао да је то њихов лични успех, а град је дао логистичку подршу. Интересовао се амбасадор за планове девојака за будућност, за школовање, али и за то на шта помисле  када чују Турска.

"Јака култура, гледала сам турске серије Сулејман Величанствени, плес и музика је специфично за Турску и то је оно што је очарало публику. Култура и плес", рекле су девојке.

Амбасадор Турске обећао је да ће контактирати организаторе и дати подршку да девојке посете Турску, да добију прилику да изблиза упознају и виде ту земљу. Уследила је размена поклона и заједничко фотографисање.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 08 јул 2019 18:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Освештана црква брвнара поводом великог јубилеја, централни догађај почетком семптембра - Радио Телевизија Врање… https://t.co/z6tKezBOPx
Данас почела исплата 100 евра државне помоћи пријављеним грађанима - Радио Телевизија Врање https://t.co/ImjKP27MLs via @tripplesworld
Измене у саобраћају због радова у улици Боре Станковића - Радио Телевизија Врање https://t.co/LtWnpRGH3K via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter