Ове године више ваучера за бесплатно летовање на територији града Врања Истакнут

Сви ваучери за летовање у Србији су одавно подељени и грађани их увелико користе. Изабела Савић, аналитичар промоције туристичке понуде рекла је у изјави за Радио телевизију Врање да је ове године на територији града Врања у оптицају од 800 до 1000 ваучера, што је више у односу на прошлу годину. Влада Републике Србије је и ове године определила значајна средства за субвенционисани одмор путем ваучера. Ова мера подстицаја туризма дала је позитивне резултате, што потврђује повећан број туриста који долазе у наш град, поготово током летњих месеци, каже Изабела Савић, аналитичар промоције туристичке понуде.

''Што се тиче подручја града Врања постоје само два објекта која се налазе на листи објеката који нуде могућност летовања уз ваучер. То су Специјална болница за рехабилитацију у Врањској Бањи и планинарски дом ''Драган Спасић'' на Бесној Кобили. То су једини објекти који се налазе на листи Министарства туризма и постоји велика диспропорција, од 1400 који се налазе на листи категорисаних објеката, Врање учествује само са два. То није довољно. Имамо наду и индиције да су станодавци у Врањској Бањи који  издају куће туристима, заинтересовани да се на нађу на овој листи. У току је и категоризација појединих кућа у Врању и очекујемо да се ускоро и оне нађу на тој листи", рекла је Изабела Савић, аналитичар промоције туристичке понуде.

Ове године на територији града Врања подељено је од 800 до 1000 ваучера, што је више у односу на прошлу годину, каже Савићева. Она подсећа да је вредност ваучера 5000 динара и да се искључиво односе на плаћање смештаја. Они би требало да се искористе најкасније до 20.новембра.

Крајем децембра биће расписан нови конкурс за доделу ваучера за следећу годину. Уколико нисте били у могућности да дођете до ваучера и искористите своје право на бесплатно летовање ове, уз мало више ангажовања и заинтересованости моћи ћете да ту прилику искористите наредне године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 јул 2019 13:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter