Завршава се реконструкција Месне заједнице у насељу Оџинка Истакнут

При крају су радови на реконструкцији објекта седме Месне заједнице у насељу Оџинка. То је пета месна заједница на подручју града која се реконструише, а комплетне трошкове финансира град. Месна заједница „Вељко Влаховић“ броји око 5 хиљада житеља и једна је од најактивнијих у граду. Редовни састанци Савета, као и бројне манифестације које организују, захтевали су и адекватан простор за рад али то баш и нису имали.

„Један човек се наслонио на прозор, он је пао, срећом никога није било са супротне стране, иначе би се повредио. Све је било у очајном стању. Ми смо 2013. године поднели пројекат, али нико није имао слуха за нас. Први пројекат је застарео, урађен је нови и тај нови се сада реализује”, каже Срба Николић, члан Савета.

„Овде је замењена столарија комплетна, мокри чворови, глетовани су зидови спољни и унутрашњи, освежена ламперија, олуци замењени. Кров је добар и не треба да се дира”, каже Драган Митић, извођач радова.

Радови на објекту су при крају, а планира се и изградња оградног зида. Биће направљене и две капије, за дечије игралиште и главна, као и помоћна просторија за огрев. Град је прошле године реконструисао четири месне заједнице, а сада се завршава и пета.

„Надамо се да до краја ове недеље буде завршен објекат. Ту се планира и оградни зид који сада не постоји. Желимо да то уредимо и да месна заједница у којој се дешавају велике и лепе манифестације буде сређена. За реконструкцију и адаптацију дела зграде је утрошено 500 хиљада динара. Планира се и за изградњу оградног зида за шта ћемо издвојити 500 хиљада динара”, каже Саша Пешић, помоћник градоначелника.

Биће сређене и зелене површине око објекта, јер како кажу житељи, желе да за манифестације које организују имају леп простор. Такође, жеља им је и да њихове манифестације постану градске.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 12 јул 2019 14:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter