На локалним путевима највећи број незгода и то у периоду од 12-17h

Након катастрофалне прошле године, број саобраћајних незгода у првој половини ове је смањен за 12 посто. Прошле године у истом периоду погинуло је седам, а ове године једно лице. Ипак, јул је почео са 3 погинуле особе и то на нефреквентним путевима.Много се прича о саобраћају у овим летњим месецима и као за инат, готово свакодневно са насловница упозорава по неки слупани аутомобил. Прича иза је још тежа, па зато и препорука да најозбиљније схватимо све апеле, јер аналитичари истичу да више људи погине у саобраћају, него у рату.

„Од почетка године до 30. јуна, погинуло је једно лице, а прошле године у истом периоду седам особа. У току је летња туристичка сезона, време када је повећана фрекфенција саобраћаја на путевима, повећан број мопеда, бициклиста, пешака, а све то са собом носи и повећан ризик за настанак саобраћајних незгода”, каже Милош Јанковић, командир СПИ Врање.

И поред повољних података што се тиче прве половине године, почетак јула обележиле су катастрофалне саобраћајне незгоде. Чак 3 особе су изгубиле живот и то на нефрекфентним путевима где пролази мањи број возила, због тога поштујте све апеле које чујете.

Апел из Полицијске управе Врање је да се поштују брзина кретања која је и најчешћи узрок незгода, да се користе сигурносни појасеви, да возачи праве чешће паузе и да никако не управљају возилом под дејством алкохола. На подручју града Врања локални путеви су постали критичне тачке, као и неке улице у граду.

„Неке од најкритичнијих тачака, тј. места на којима су се најчешће дешавале саобраћајне незгоде су села Златокоп, Суви Дол, подручје Градске општине Врањска Бања, а што се тиче града, то су улице Партизански пут, Пролетерских бригада, раскрсница улица Париске комуне и Омладинских бригада. Највећи број саобраћајних незгода догађао се у временском интервалу од 12 до 17 часова. У том периоду возачима апел, да поштују сва правила, како би подигли ниво безбедности саобраћаја”.

Најновији подаци кажу да су викенд за нама обележиле 3 саобраћајне незгоде, срећом без погинулих и тешко повређених. Ипак, старих навика се тешко ослобађамо, чак четири особе су задржане због вожње у пијаном стању.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 15 јул 2019 14:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Квиз „Забављај се и учи” у врху гледаности Радио телевизије Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/RcokFWXiBI via @tripplesworld
Исплата једнократне помоћи бившим радницима Коштане, само по закону о социјалној заштити - Радио Телевизија Врање… https://t.co/8altl9HmSV
Државни секретар Гајовић посетио нашу медијску кућу - Радио Телевизија Врање https://t.co/JCeyPvpy5j via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter