Смањен број паса луталица, у току још једна акција Истакнут

На територији града, мање је паса луталица од када је посао око њиховог збрињавању поново преузело јавно предузеће „Комрад“. Данас је у току још једна акција хватања напуштених паса на подручју Врања и Бање. Још памтимо колико се прашине подигло прошле године око збрињавања напуштених паса и на којим све местима су ове животиње себи обезбеђивале легло. Примећивали или не, око већих продавница и банака их више нема у том броју. Но и даље има неких локација, где се окупљају, нарочито тамо где је храна, а ноћу тамо где људи често не пролазе.

„Од почетка године, када су Комраду поново поверени послови зоохигијене, по налозима зооинспектора и пријавама суграђана организовано је више акција хватања паса луталица. У тим акцијама је до данашњег дана, а и данас се спроводи акција на терену, ухваћено око 80 напуштених паса, предати су у Прихватлишту у Давидовцу, уредно су чиповани, стерилизовани и враћени назад”, каже Весна Стефановић, руководилац оперативних јединица.

Комрад је, најпре кренуо од центра града где се највећи број грађана креће, затим око школа и доста је већ до сада на тим локацијама урађено. Напуштени пси нису толика опасност за грађане, уколико нису агресивни. Евиденцију о броју уједа води Комисија града, али се, ипак тај број смањио.

„Данас ће по налогу зооинспектора екипе бити у Врањској Бањи, јер се тамо појавила у школском дворишту једна већа група напуштених паса. Обићи ће пијацу Текија, аутобуску станицу и улице које су грађани пријављивали да су приметили више од три паса. То је субјективно када видите три вама се чини да их видите десет. Када су десет, мислите да су 30. Страх код људи је присустан али мислим да су се доста смањили у нашем граду”.

Пси са тужним очима, после прихватилишта опет су на улици, али било је и неколико усвајања, што је и најбољи пут. Апел и власницима да не препуштају своје љубимце улици, онда када порасту и када су трошкови око њих много већи или када крену хладноће, па им сметају у стану.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 16 јул 2019 12:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter