Доста посла за димничаре ових дана

Димничарска служба у оквиру Јавног комуналног предузећа „Комрад“ има пуне рука посла током летњих месеци. Три димничара вредно раде на чишћењу димњака како код физичких тако и код правних лица. Током јуна било је више од 300 интервенција. Срба Костић, Добри Михајловић и Млађан Станојевић су димничари које свакодневно можете срести на улицама. Недавно су добили нове бицикле тако да са комплетном опремом јуре градом, од куће до куће, из улице у улицу, по топлом и хладном времену и обављају свој посао који није нимало лак. 

„Посао је организован тако да данас имамо интервенције које су пријављене претходног дана од стране грађана. Има доста посла, трудимо се да све постигнемо”, каже Добри Михајловић, димничар.

„Недавно смо добили нове бицикле које нам олакшавају рад и омогућавају да брже стигнемо до циља. Задовољни смо. Посао димничара је итекако тежак и ризичан, треба бити на опрезу када се пењемо на кров”, каже Млађан Станојевић, димничар.

„Ја се дуго бавим овим послом и могу да кажем да има доста потешкоћа, није лако. Не постоји школа за димничаре, али потребан је сертификат како би неко радио овај посао. Верујем да ће неки млади људи да се обуче и да замене мене када одем у пензију а то ће се десити ускоро”, каже Срба Крстић, димничар. 

Током летњег периода има мање посла него зими, мада би требало да буде обрнуто и да грађани заврше са тим послом што пре како би спремно дочекали зиму”, каже Перица Микић, руководилац димничарске службе.

„Специфичан је био јун месец када смо имали 377 пријава грађана и исто толико интервенција. Највише посла има ипак зими, тачније септембра и октобра када има по 1000 интервенција месечно. Тада се ради и прековремено и има радних субота и тада су потребе за нашим услугама највеће. Стално апелујемо на грађане да нас ангажују током лета, како би и нама олакшали посао, али за сада нема помака у том смислу, каже Перица Микић, руководилац димничарске службе.

На годишњем нивоу димничари имају од шест до седам хиљада интервенција на територији града Врања и градске општине Врањска Бања, каже Микић и додаје да поред редовног чишћења димњака у домаћинствима, постоје и ванредне интервенције као и чишћење димоводних инсталација у школама, Болници, амбулантама и осталим установама у граду, што је обиман посао.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 16 јул 2019 14:48

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Квиз „Забављај се и учи” у врху гледаности Радио телевизије Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/RcokFWXiBI via @tripplesworld
Исплата једнократне помоћи бившим радницима Коштане, само по закону о социјалној заштити - Радио Телевизија Врање… https://t.co/8altl9HmSV
Државни секретар Гајовић посетио нашу медијску кућу - Радио Телевизија Врање https://t.co/JCeyPvpy5j via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter