Време да се крене: комунални програм за ову годину Истакнут

Лепше време погодују реализацији комуналног програма за ову годину, након што су завршене улице из програма за прошлу. Радиће се и на санирању путева у сеоским заједницама, а све на основу захтева који су грађани преко Месних заједница упутили граду. Од почетка године урађена је улица Христијана Карпоша, улица Ђуре Ђаковића, најпе атмосферска канализација, а затим и асфалтирање. Рехабилитована је улица Добривоја Станковића у дужини од  400 метара, затим Честелинска. У току је завршетак радова у улици Змај Јове где је урађена фекална канализација и припрема се за асфалтирање. За неколико дана почиње реализација комуналног програма за ову годину.

„То су улице Васка Попа, леви крак, Марије Кири, Војислава Илића, Ратка Митровића, улица између 22. децембра и Аугуста Цесарца, Томе Костића, Павла Јуришића Штурма и Трифуна Стошића. Последње две улице ће се радити мало касније, јер се завршава пројекат и вађење дозволе. Док се завршавају претходне улице биће пројекат готов и за ове две”, каже Саша Пешић, помоћник градоначелника.

Било је имовинских проблема, али је то решено, урађени су пројекти и прибављене дозволе. Ово је само почетак, јер се раде пројекти и за друге улице, истиче Пешић. Рађена је канализација у улици Блаже Јовановића, а затим пошљунчавање. Саниране су и две улице у насељу Рудина, Девотинска и сокак, као и плато за гараже између Илинденске и Партизанског пута. Истовремено теку радови у сеоским месним заједницама.

„Тренутно се ради велика деоница у сарадњи са војском и захваљујем се генералу Стопи, на изградњи пута Ристовац- Ратаје. Пирпреме су завршене и посипан крупни туцаник, а  биће постављен и слој са ситним туцаником. Пут је дугачак 3 хиљаде метара ширине 3 метра”.

Пролећне кише и дугогодишња небрига довеле су до урушавања путева у многим сеоским срединама. Мање је и људи због исељавања, али путеви морају да се ставе у функицију. Уследиће и санирање и пошљунчавање пута у селу Дапечавац у дужини од хиљаду 250 метара и деоници пута Буштрање – Русце, дужине 3400 метра.

„Проблем је дугогодишњи. Мештани су долазили са захтевима да им помогнемо. Градонечелник је услишио њихову молбу и рекао да морамо да им помогнемо и створимо, боље услове за живот горе”.

Упоредо тече и реконструкција месних канцеларија, како у граду тако и у селима. Пет месних канцеларија је реконструисано, а ради се и Задружни дом у селу Дубница.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 17 јул 2019 12:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter