Град Врање од октобра добија нови сајт и буџетски портал Истакнут

Ненад Антић, заменик градоначелника најавио је за Радио телевизију Врање израду новог веб сајта и буџетског портала што ће бити од великог значаја за грађане Врање јер ће имати бољи увид у функционисање локалне самоуправе, а такође ће постојати већа могућност партиципације грађана у доношењу важних одлука. Поред редизајнирања постојећег сајта, одлучили смо да отворимо и буџетски портал, што је јединствен случај и што не постоји ни у једној другој локалној самоуправи у држави, рекао је заменик градоначелника Ненад Антић.

„Тим буџетским порталом желимо да приближимо грађанима Врања буџетске процесе  које они можда најбоље и не разумеју. На тај начин желимо да им покажемо буџетску симулацију , како би они схватили како се креира буџет и да то и није нимало лак посао. Новим сајтом омогућићемо грађанима да буду информисанији него до сада и омогућићемо им примену начела доброг управљања, пре свега начела транспарентности и патиципације. Моћи ће да гласају за пројекте који ми понудимо  тачније , учествоваће у реализацији и креирању локалне политике. Верујем да ћемо имати најбољи сајт у држави што се тиче локалних самоуправа”, каже Ненад Антић, заменик градоначелника.

Нови сајт ће бити од великог значаја и за туристичку промоцију нашег града али и промоцију будућих инвеститора. Путем буџетског портала, уз неколико клика моћи ће да се дође до свих битних информација што се тиче инвестиционог и туристичког потенцијала нашег града, каже Антић и додаје да би нови саjт требало да  буде у оптицаjу од октобра ове године.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 17 јул 2019 13:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Осуђени на затворске казне због злоупотребе положаја одговорних лица - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rxh9mGJQEf via @tripplesworld
Други дан Светосавске недеље обилује бројним дешавањима - Радио Телевизија Врање https://t.co/Dl6nR74FBv via @tripplesworld
Прелазак на биомасу јефтинији за грађане - Радио Телевизија Врање https://t.co/4BbmkpVxGt via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter