Припреме за израду нове сталне поставке у Народном музеју увелико теку. Ресорно министарство уплатило првих милион динара

Припреме за израду нове сталне поставке у Народном музеју увелико теку. Директор ове установе Саша Стаменковић јуче је разговарао са помоћницом министра културе Данијелом Ванушић, при чему су уговорени сви детаљи око обимног посла који предстоји у наредном периоду. Очекује се да нова стална поставка буде завршена почетком априла када би врата Народног музеја требало да се отворе за посетиоце. Народни музеј добио је од Министарства културе милион и 100 хиљада динара за израду нове сталне поставке за коју је према прелиминарним проценама потребно око 20 милиона динара. Преостали износ ресорно министарство уплаћиве сукцесивно, каже директор Народног музеја  Саша Стаменковић. До краја августа требало би да буде готова коначна верзија пројектно- техничке документације, а са радовима би требало да се крене средином октобра.

„Биће обављена замена свих подова, прозора, санација и реконструкција тоалета и мокрих чворова. Биће обављена репарација комплетне столарије, таванице, а зидови ће бити окречени. Биће уведено ново грејање, с обзиром да је неопходно да се сви музејски експонати третирају на одређени начин и уз одређену температуру у просторији, као и уз одређену светлост, што изискују и добру вентилацију. Предвиђена је набавка мобилијара за излагање музејских експоната из етнолошке збирке јер ће зграда Селамлука бити искључиво са етнолошком поставком”, каже Саша Стаменковић директор Народног музеја.

Према речима Стаменковића, уколико се радови одвијају предвиђеном динамиком, очекује се да врата Народног музеја за посетиоце буду отворена почетком априла следеће године.

  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 18 јул 2019 14:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter