Нови спортски терен за кориснике Дома за ученике и студенте

За смештај у Дому за ученике и студенте у Врању и ове године влада велико интересовање. Последњих година имају чак и листу чекања, па су очекивања да и ове године буде тако. То и не чуди када се зна да ова образовна установа прераста у један од најсавременијих домова у региону. Из године у годину, Дом шири своје капацитете и оплемењују садржаје. Имају једну смештајну јединицу павиљонског типа, са модерним кабинетима, као и други део у коме је сала за фискултуру, кухиња и интернет кафе. Ово године добиће још један садржај.

„Дом ученика средњих школа и у претходном периоду, а и ове године, на срећу, аплицирао је да се одобри пројекат изградње спортског терена на отвореном. Схватили смо да наши корисници имају ту жељу и Министарство просвете је одобрило изградњу спортског терена на парцели Дома, тако да ћемо ускоро имати и отворени терен који ће бити вишенаменски”, каже Маја Ристић, директорка.

У току је упис у Домове и за врањски влада велико интересовање. То потврђује и податак да последњих година имају листу чекања, иако им је смештајни капацитет 300 лежајева.

„Ми смо у протеклом периоду имали велики број пројеката које смо успешно реализовали. Ове године можемо да се похвалимо да имамо један од модерних домова и надам се да је то први и основни разлог зашто наши корисници желе да буду баш ту са нама. Друго, чињеница је да у Дому ради одређени тим стручњака који се труде да прате све што је неопходно деци у овом тренутку њиховог школовања.”

На све ове услове и Министарство просвете је дало адекватну цену за коју корисници имају смештај, храну, учење и забаву. Већ у првом уписном року за ученике, који траје до 20-ог јула, више од половине смештајног капацитета за ђаке је попуњено. Уследиће други рок за ученике крајем августа и први за студенте почетком септембра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 18 јул 2019 14:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter