Ове године 3,5 милиона више за пројекте цркава и верских заједница Истакнут

Градско веће расписало је јавни Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката цркава и верских заједница из буџета града Врања у 2019. години. Све заинтересоване верске заједнице са територије Града могу да конкуришу до 6. августа. Град ће ове године подржати пројекте цркава и верских заједница са 7,5 милиона динара, што је за 3 и по милиона више у односу на прошлу годину.

„На Конкурс могу да се пријаве верске заједнице које су регистроване и које се налазе на територији града Врања и битно је да се пројекти са којима се конкурише реализују на територији града Врања, значи да не би било забуне, тако је дефинисано Правилником и условима Конкурса. Једна верска заједница може да конкурише само са једним пројектом”, каже Зорица Јовић, градска већница за културу и верске заједнице.

Са пројектном подршком цркава и верских заједница почело се прошле године, када је Град подржао свих пет пројеката који су пристигли са укупно четири милиона динара.

„Највећи део тих средстава био је упућен ка изградњи цркве у Бунушевцу, суфинансирани су инфраструктурни радови на манастиру Свети Стефан у Жапском, црква у Собини, манастир Свети Никола и Саборни храм. Тако је било прошле године, видећемо сада, већ има доста заинтересованих, свакодневно позивају, информишу се и сви су чекали када ће Конкурс бити расписан, јер нам Закон онемогућава било какву другу финансијску помоћ црквама и верским заједницама”.

Конкурс је отворен до 6. августа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 јул 2019 13:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter