Змај Јовина се припрема за асфалтирање, а радови теку и другим улицама

У току су припремни радови за асфалтирање Змај Јовине улице у дужини од 250 метара, коловоза и тротоара. У овом тренутку ради се и у улицама Отона Жупанчића, Даскал Митрова, а настављају се радови и у улици Партизански пут. Звук механизације врањског Водовода чује се у Змај Јовиној улици, где су у току радови на припреми улице за асфалтирање. То значи скидање ивичњака и површинског слоја асфалта, а подземни радови су већ завршени.

„Ову улицу радимо већ месец дана. Прво смо мењали магистрални канализациони вод, онда смо урадили канализационе прикључке за све ове улице од угла Гимназије до Косовске. Када смо то завршили, сада ћемо комплетну улицу асфалтирати. Извињавам се нашим суграђанима што због радова не могу нормално да користе улицу и имаће проблема у наредних десетак дана док све не завршимо, али је ово било неопходно. Ради се о битној саобраћајници која повезује центар града са Индустријском зоном”, каже Горан Ђорђевић, директор Водовода.

Раде се многе улице у Врању, јер период године погодује грађевинским радовим, истиче Ђорђевић, који су сами по себи такви да захтевају одређено време.

„Пуно је спекулација о брзини изградње неких улица, међутим, наши суграђани морају да знају да постоје нека техничка времена која су неопходна да се испоштују, како би то што се ради било у будућности адекватно коришћено. Рецимо сам период за сазревање бетона, приликом промене ивичњака је 15 дана од дана постављања. Ми те рокове морамо да поштујемо.”

Све улице радимо комплетно и од тога градска власт не одустаје ево већ три године, каже Ђорђевић. Циљ је да се ураде и подземне инсталације и надземни радови и да се наредних 15 година улице не раскопавају, а на тај начин штедимо новац грађана. У овом тренутку ради се и у улицама Отона Жупанчића, Даскал Митровој, а настављају се радови и у улици Партизански пут.

„Тамо смо један велики проблем решавали у протекла два, три месеца, а то је проблем излива каналиације од Аутобуске станице до надвожњака. Ми смо магистралну мрежу на тој улици завршили и сада од 25. јула крећемо са увођењем прикључака за сваку кућу и за сваку зграду, појединачно. Када то завршимо биће комплетна канализациона мрежа реконструисана и нова.”

Градоначелник се залаже, пошто се ради о регионалном путу другог редa наглашава Ђорђевић, да Србија пут и Министарство грађевине асфалтирају улицу Партизански пут.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 јул 2019 14:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter