Паркинг код Робне пијаце ускоро добија видео надзор и лед расвету

Радови на текућем одржавању паркинг простора у улици 29. новембар код Робне пијаце одвијају се предвиђеном динамиком. За петнаестак дана, овај простор у центру града постаће један од најсавремнијих  паркинга са видео надзором и лед расветом, а све у циљу веће безбедности аутомобила који се ту паркирају. Паркинг код Робне пијаце функционише 12 година и с обзиром да се налази у центру града, одувек је фреквенција возила који се ту паркирају била велика. Власници аутомобила су задовољни што ће овај простор бити осавремeњен и што ће имати видео надзор.

„Из Владичиног Хана сам и увек када дођем у Врање паркирам ауто овде. Задовољан сам, има доста простора и увек нађем место за свој ауто. Мислим да би требало да се уреди још мало”, каже Слађан Станојковић.

„Живим на селу али сваки други дан долазим овде и увек паркирам ауто на овом паркинг простору јер је добра локација, све је близу тако да могу брзо да завршим све своје обавезе”, каже Новица Антић.

„Немам замерке, стално сам овде и ауто ми је безбедан, никада нисам имао непријатност или да се нешто деси мом аутомобили, да буде огребан и слично”, каже Паја Шаиновић.

Већи део посла је завршен. Замењена је дотрајала електроинсталација и постављена је инсталација за видео надзор. Данас је намонтирана портирница.

„Урађени су темељи за стубове. Биће постављена четири стуба висине од по 8 метара са 4 лире за лед рефлекторе а у наредном периоду требало би да се поставе две рампе , улазна и излазна. У плану је инсталирање 12 камера за видео надзор. Након тога следи крпљење ровова у којима су смештене подземне инсталације. Желимо да овај паркинг почне да ради 24 сата и да буде један врло савремен простор. Захваљујући видео надзору гарантоваћемо још већу безбедност аутомобила који се ту паркирају”, каже Марјан Станковић, директор Паркинг сервиса.

За ове намене опредељено је 2 милиона 700 хиљада динара. У плану је и комплетно пресвлачење паркинга слојем асфалта за шта је потеребно око 4 милиона динара. Овим паркингом који има 80 паркинг места дневно прође од 800 до 1000 возила при чему се остваре приходи од 35.000 динара. Тежња надлежних је да приходи буду још већи стварањем бољих услова за паркирање на чему се ради ових дана.  

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 24 јул 2019 14:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пета квалификација: Екипа ОШ '' Светозар Марковић'' из Врања однела победу над екипом ОШ ''Бора Станковић'' из Тибу… https://t.co/206XCCurM2
Квиз „Забављај се и учи” у врху гледаности Радио телевизије Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/RcokFWXiBI via @tripplesworld
Исплата једнократне помоћи бившим радницима Коштане, само по закону о социјалној заштити - Радио Телевизија Врање… https://t.co/8altl9HmSV
Follow RTV Vranje on Twitter