Лето, време када свако може да заради

На територији града варира број прималаца социјалне помоћи, нарочито током лета, када многи од њих раде сезонске послове. Ипак, тај број се не мења драстично и креће се око хиљаду 200 породица. Најгоре је, кажу чекати да ти неко да. Тако се вероватно осећа већина оних који су радно способни, а девет месеци током године живе од социјалне помоћи. Остала три могу да раде и зараде.

„Велики број корисника ради на сезонским пословима, нарочито у Војводини, где је отишао велики број њих. Пристојна је зарада и могу да зараде како би опскрбили своју породицу огревом, зимницом или школским прибором. То је добро, а моја препорука свим корисницима је да обнављају своје захтеве на јесен, како би током зиме имали примања, а не у јануару, јер онда примају до септембра, па су у зимском периоду, без икаквих примања”, каже већница Данијела Милосављевић.

 Није тешко, током лета доћи до сезонског посла и чак и не мора да се путује далеко, поручује већница Милосављевић.

„На локалним порталима има огласа, има и бројева телефона коме треба да се јаве. Креће берба малина тако да могу и на територији града Врања да остварују одређене приходе”.

Све ово не односи се на оне који су радно неспособни, јер они примају трајну помоћ. Иначе, баш због сезонских послова током лета мало варира број оних који примају социјалну помоћ. Тај број се на територији града креће око хиљаду 200 прималаца. Међу примаоцима социјалне помоћи има, нажалост и оних који раде на црно, послодавци их не пријављују и зато Центар нема праву слику.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 30 јул 2019 14:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter