Јована Антић, руководилац Службе за урбанизам позива грађане који нису поднели захтев за легализацију објеката да то учине на време

Ступањем на снагу Закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу дефинисане су неке новине, па сходно томе и Служба за урбанизам, имовинско-правнe послове, комунално-службене делатности и заштиту животне средине поступа у складу са тим. Јована Антић, руководилац овог Одељења упутила је позив грађанима који нису поднели захтев за легализацију објеката да то учине на време подношењем неопходне документације. Грађани који нису поднели захтев за легализацију објекта, а желе да то учине треба да поднесу поднесак на шалтеру Градске управе у Услужном центру као и захтев за видљивост објекта на сателитском снимку, каже Јована Антић руководилац Службе за урбанизам, имовинско-правно послове, комунално-стамбене делатности и заштиту животне средине.

„За све објекте који нису били пописани, а грађани су упутили поднеске,ми смо послали  захтев Служби за катастар непокретност у Врању да нам доставе потврду да су објекти видљиви на сателитском снимку. Чекамо одоговор катастра како би наставили поступак озакоњења тих нелегалних објеката сходно Закону о озакоњењу”, каже Јована Антић руководилац Службе за урбанизам.

Закон је изричит и каже да уколико грађани желе да продају своје објекте, а нису добили грађевинске дозволе неће то моћи да учине док не озаконе своје објекте, каже Антићева. Она се осврнула и на Програм постављања и уклањања привремених монтажних објеката на територији града Врања.

„Програм обухвата све монтажне објекте на територији града Врања, тачније привремене објекте који се користе по основу коришћења јавне површине и по основу закупа локације. Ту постоје и они монтажни објекти који се могу постављати на површинама које нису јавне , већ се налазе у режиму јавног коришћења али су власници правна или физичка лица . Програмом су обухваћени билборди, киосци, балон сале и баште угоститељских објеката као и други покретни монтажни објекти као што су тезге, ракламни панои и слично.”

Служба за инвестиције и грађевинско земљиште и Градско веће спровешће конкурс за киоске, балон сале и билборде док решења за постављање башти угоститељских објеката, тезги и других покретних објеката доноси Служба за урбанизам, имовинско-правно послове, комунално-стамбене делатности и заштиту животне средине, каже Антићева. Они објекти који су постављени мимо овог програма, имају рок од 36 месеци да се усагласе са правилима која су њиме прописана.

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 31 јул 2019 14:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Историчар о пробоју Солунског фронта: били су невиђено храбри и честити - Радио Телевизија Врање https://t.co/OCe3i7pJUG via @tripplesworld
Потписан Меморандум о сарадњи на реализациjи проjекта који се односи на запошљавање Рома и Ромкиња - Радио Телевизи… https://t.co/tkn1KRoE8c
Почеле прве уплате за прваке - Радио Телевизија Врање https://t.co/rMfYBux4QB via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter