Одштампајте ову страницу

Коначно договор: Да засија БИД зона Истакнут

Много је било покушаја да се БИД зона у строгом центру града уреди како приличи, али по мирису који се осећа, а и визуелно, неуспешних. Коначно је успех на видику, након што су се станари договорили, а град издвојио средства из Фонда за заштиту и унапређење животне средине. Све се може када се Срби сложе, па и да наша БИД зона засија пуним сјајем. За сада су се сложили грађани из строгог центра и уз помоћ града формирали ново удружење, каже већник Данијел Васиљевић. Назив је, Удружење стамбених заједница насеља  Блок пошта-банка у Врању. Основале су га стамбене јединице солитера А,Б и Д,  једна солитер није учествовао, али ће се касније највероватније придружити, улица Иве Лоле Рибара и све стамбене јединице у  улици 29 новембар.

„Направили смо уско језгро, један уски прстен, формирали то ново удружење стамбено пословног дела. Најбитније је да Скупштину удружења чине сви власници станова и сви власници локала. Ово је још један начин и у договору са градоначелником, са Градским већем да кренемо у сређивање БИД зоне”, каже већник Васиљевић.

Удружење је јединствено у Србији, прво такво и све је урађено по закону. Председница Удружења је докторка Наташа Стојиљковић, која је поднела велики терет око формирања удружења. Сви су укључени у решавање тог проблема и јавна предузећа и град.

„Град је усвојеним ребалансом буџета наменио средстава за уређење БИД зоне и та средства ће бити пребачена Удружењу кроз одлуке Градског већа. Финансираће се средствима Фонда за заштиту и унапређење животне средине за 2019. годину”.

Удружење би требало касније да се само финансира, што значи да ће бити одрживо. Невероватна је енергија присутна код станара, истиче већник, који желе сређивање зоне од пода до плафона. Планира се и затварање једног дела. Након што одлука буде донета на Већу и објављена у Службеном гласнику, кренуће се са сређивањем.   

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 31 јул 2019 14:55

Сродни чланци