Кутак за одмор, са клупама, водом за пиће и стазама за ОСИ Истакнут

У току је уређење простора у насељу Чешељ, испред пензионерских зграда, где удружени раде Комрад, Водовод и Паркинг сервис. Све се ради у договору са станарима и управницима зграда, а циљ је да све мале зелене оазе у граду у наредном периоду буду култивисане и уређене. Тек сада када су уклоњене бараке и дотрајала жива ограда види се о коликом се заиста простору овде ради. Овај мини парк готово да је до  био невидљив, с обзиром на то у каквом је стању био.

„Договорили смо са управником да овај простор култивишемо. Склонили смо живу ограду. За пар дана очекујемо да Водовод испоручи нове стубиће који ће овде бити постављени.Оградићемо зелену површину, што ће зауставити несавесно паркирање. После тога ћемо засадити траву. Фонтана која је радила биће поново пуштена у рад. По нашој и процени станара поставићемо још једну чесму за све грађане. Биће то кутак за окрепљење, а биће и клупа за одмарањe”.

Са представницима зграда договорено је и да се прекречи предњи део фасаде. Мислило се и на наше суграђане са инвалидитетом.

„Простор иза мене, где се налазе степенице није био прикладан за особе са инвалидитетом тако да смо направили стазе да им олакшају, јер ту је Болница и Дом здравља и да могу без проблема да се крећу”.

Да би се у правом смислу отворио овај простор запоселни у Комраду планирају и измештање контејнера.

„Ове контејнере који су надземни, заменићемо их и на простору овог тротоара ставити три подземна контејнера. Они лепо делују и треба их само одржавати”.

Грађани треба да помогну и када је у питању пријављивање несређених зелених површина, али и да одржавању све оно што се уради, каже Димитријевић, јер Комрад не чисти неки други град, већ наш град.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 август 2019 15:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Амерички амбасадор први пут у посети Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/y5Yd0rVVYb via @tripplesworld
Град Врање jе сврстан у ред градова са бољим квалитетом ваздуха - Радио Телевизија Врање https://t.co/ld0Auh0Wtw via @tripplesworld
Једини је становник у свом селу, па зиму проводи у Прихватилишту - Радио Телевизија Врање https://t.co/8RNH3NzFzx via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter