Нова вештина: паркирај се на улаз у паркиралиште! Истакнут

Да ли сте негде видели да се аутомобили паркирају на улазу у паркинг простор и на саобраћајницама унутар паркиралишта. Тога има у нашем граду и то на паркинг просторима у строгом центру. Свако такво паркирање је неправилно, за оне који то не знају. Ни обележена паркинг места, ни уређена паркиралишта за поједине наше суграђане не значе апсолутно ништа. Да ли су пошли до банкомата или да купе доручак, није важно, паркирају се наши суграђани на самом улазу у паркинг код Дома културе, па  и на тротоар поред паркиралишта.

„Што се нас тиче ми не можемо да санкционишемо такве возаче. То је већ бахатост, паркирати и укључити четири жмигавца и дозволити да три, пет, десет аутомобила чекају док ви завршите новчану трансакцију то не може за пар минута, траје то и дуже, тако да возачи користе улаз и тротоаре да паркирају своје возило”, каже Марјан Станковић, директор Паркинг сервиса.

Такав проблем није само на том паркиралишту, примећено је да се то дешава и на главном паркингу, које се сада сређује. Запослени у паркинг сервису обавештавају саобраћајну полицију о насталом прекршају.

„Проблем је док саобраћајна полиција интервенише, док дође патрола. Тај возач који је неправилно паркирао или оде, или склони возило, али све то траје. Да би саобраћајна полиција од тренутка пријаве до тренутка интервенције урадила нешто прође од 10 минута до пола ста или сат”.

У таквим случајевима реагује саобраћајна полиција, а ако је возило паркирано на зеленим површинама комунална инспекција. Да закључимо недостатак саобраћајне културе је и те како присутан на нашим улицама, чак ни високе казне нису лек.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 23 август 2019 15:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter