Зелена економија-увођење чистих технологија

Штанд града Врања, на управо одржаном Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса, посетио је ресорни министар Горан Триван. Он је том приликом  нагласио да је упознат са тиме, шта ради град Врање у делу екологије и заштите животне средине и дао је подршку и помоћ при реализацији свих еколошких пројеката, каже Данијел Васиљевић, градски већник. Успостављени су контакти са многим излагачима у домену комуналне опреме, са страних компанијама, институтима,  институцијама  које се баве еколошким услугама. Истовремено се одржавао и 15. Међународни сајам енергетике, а главна тема оба сајма била је зелена економија, нови концепт у екологији. На највећем Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса у региону, свој штанд имао је и град Врање. Сајам је у највећој мери био посвећен системима и механизмима заштите животне средине. У склaду са светским тенденцијама промовисан је нови концепт у екологији,  зелена економија. Штанд града Врања, на управо одржаном Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса, посетио је ресорни министар Горан Триван. Он је том приликом  нагласио да је упознат са тиме шта ради град Врање у делу екологије и заштите животне средине и дао је подршку и помоћ при реализацији свих еколошких пројеката, каже Данијел Васиљевић, градски већник.

„Град Врање представљен је као град са огромним еколошким потенцијалом, а представљен је кроз изградњу фазе два депоније Метерис, која има тенденцију да у наредном периоду прерасте у депонију регионалног карактера, кроз постројење за пречишћавање отпадних вода и представљени су и природни ресурси града и околине Врањске Бање и Бесне Кобиле”, каже већник.

Успостављени су контакти са многим излагачима у домену комуналне опреме, са страних компанијама, институтима, институцијама  које се баве еколошким услугама, додаје већник. Бенефит је био и тај што се истовремено одржавао и 15. Међународни сајам енергетике.

„Оба сајма су дала практичну, односно применљиву димензију енергетског контекста, у смислу да је главна тема сајма била зелена економија. То је концепт увођења чистих технологија у локалним самоуправама, иницирајући промене како у светском капиталу тако и у светским корпорацијама да мењају своје традиционалне облике пословања и све више да уважавају питање заштите животне средине као значајног питања.”

Зелена економија представља нови концепт у екологији, за коју Министарство већ формира радну групу. Зелена економија дефинише заштиту животне средине увођењем нових чистих енергија, јер Србија је земља која спада у ред 40 најбогатијих земаља у свету по биодиверзитету.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 октобар 2019 15:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter