Нови изглед градског парка-почела реконструкција Истакнут

Почела је реконструкција градског парка која би требало да траје 120 радних дана. Градоначелник Слободан Миленковић са сарадницима означио је почетак радова који ће се одвијати у 2 фазе. Парк ће, осим постојећих, добити и нове садржаје. „Грађани не треба да брину, дрвеће ће бити сачувано, није предвиђена сеча“, истакао је градоначелник Миленковић. Првом фазом радова предвиђена је реконструкција свега онога што чини садржај парка,од инсталација до мобилијера. У те сврхе биће утрошено 43 милиона динара од чега је 30 обезбедило Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а остало град Врање.

Градоначелник Миленковић је рекао да је првом фазом радова предвиђено уређење подземно-хидротехничке инсталације, електричне инсталације, поплочавање пешачких стаза на око 7 000 метара квадратних, изградња фонтане и основе музичког павиљона, летње позорнице, постављање мобилијара, реконструкција дечјег игралишта и уређење јавне расвете.

Обиман посао реконструкције обављаће предузеће Еуро лидер које, како је речено, од данас почиње са радовима.

„Кренули смо са обележавањем и постављањем заштитне ограде и у договору са надзорним органом настављамо са ископом и рушењем, рекао је Александар Манић извођач радова”, каже Александар Манић- извођач.

Радови би требало да буде завршени за 120 радних дана. Другом фазом била би обухваћена изградња оградног зида и увођење видео надзора. За тај део још увек нису обезбеђена средства, али је министар Расим Љајић обећао помоћ и око њене реализације. Постојеће дрвеће ће бити сачувано, поручио је градоначелник, грађани не треба да брину.

Парк ће бити затворен док трају радови. Како се чуло, неће бити измена у саобраћају у околним улицама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 октобар 2019 15:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter