РТВ Врање и ПРОУНС на Сајму информисања, комуникација и маркетинга

Пети сајам медија Медиа Маркет, бизнис сајам информисања, комуникација и маркетинга, почиње данас у хали 3 Београдског сајма. Уз презентацију медија, омогућује и њихов непосредни сусрет са бројном публиком, јер је ова манифестација практично део традиционалног Међународног београдског сајма књига. То, наравно, није случајно – публика ових сајмова се „преклапа”, јер су оба важна за културу и уметност, али и општу информисаност и свакодневни живот. Пети сајам медија и ове године окупио је велики број излагача, медијских кућа, удружења. Међу  излагачима је и наша медијска кућа, РТВ Врање. Из Пчињског округа на сајму ће се представити и наше колеге из телевизије Врањска плус, Радио телевизије Бујановац и портала Пчињски 017. Планирано је око 40 панел дискусија на сајму медија а данас ће бити речи о улози коју локални медији  имају у друштву и у јавном информисању. Биће ово прилика и да се успоставе неки нови контакти. Ова јединствена регионална манифестација истиче се као изузетно место сусрета људи из медијског бизниса на којем се размењују информације и идеје, успоставља и развија сарадња, представљају и покрећу нови пројекти у областима журнализма и издаваштва, електронских, дигиталних медија и друштвених мрежа, маркетинг-адвертајзинга, односа с јавношћу, новинарских и медијских удружења и организација, студијске опреме и софтвера, едукације.

„Као државни секретар  у Министарству културе и информисања веома сам окренут медијима у унутрашњости и инсистирам да им се поклони максимална пажња. У београдским медијима је лакше снаћи се док је у унутрашњости то много теже, првенствено мислим на економски разлог. Зато сматрам да држава чини све да унапреди  педије у унутрашњости и да им дамо место које они заслужују, каже Александар Гајић, државни секретар у Министарству културе и информисања.

„Велику улогу у сарадњи и нашем настојању да унапредимо и помогнемо развој локалних и регионалних медија имају новинарска и медијска удружења као што су Проунс и Комнет. То су наши драгоцени партнери који активно учествују у поступку пројектног суфинансирања и помажу нам да препознамо квалитетне и праве пројекте и финансијски их подржимо и на тај начин подигнемо квалитет информисања грађана на локалу”, каже Славица Трифуновић, помоћница министра културе и медија.

„Влада Републике Србије итекако схвата значај и улогу медија јер ми имамо много тога да кажемо, много тога је урађено и још много тога треба да урадимо. Али ништа то не вреди ако не допре до грађанки и грађана. Зато је важна улога локалних медија”, каже Нина Митић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Истовремено, медији и медијски професионалци, посебно, уредници и новинари, имају прилику да се директно сусретну са својом публиком, али и конкуренцијом. Посетиоцима се представља више од 50 медијских компанија, 200 електронских, принт и дигиталних медија, биће понуђено више од 40 презентација, а очекивани број посетилаца није мањи од 150.000. Осим медијског представљања, на бројним панелима актуелизују се теме из медијске сфере и друштвеног живота. Већ данас, у поподневним сатима, ПРОУНС (Професионално удружење новинара Србије) и Комнет ( Удружење електронских медија Србије) приређује  панел дискусију о положају локалних и регионалних медија. О овој теми, између осталих, говориће и директор и главни и одговорни уредник Радио телевизије Врање и председник ПРОУНС-а, Зоран Величковић.

У пратећем програму, на главној бини и на штандовима излагача, учествоваће атрактивни гости из разних области. Посетиоце очекују добро и позната нова издања емисија и пројеката, занимљиве медијске личности, мини концерти, активности друштвено одговорних излагача, наградне игре, а сајамска дешавања прати уживо сајамска телевизија. Медиа маркет представља и другачији оквир за комуникацију са партнерима-оглашивачима, маркетиншким и ПР агенцијама, штампарима, дистрибутерима. Омогућује директан „судар” са конкуренцијом, дијалог са представницима државе, као и Б2Б контакт између писаних и електронских медија.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter