Проблеми са водоснабдевањем

Иако је лето бар по календару тек почело, поједини делови Врања већ су жедни воде. Још сада плаћамо данак дуготрајним врућинама и знатно већој потрошњи воде. О рестрикцијама нема говора, али се зато грађанима саветује да наменски троше воду и тако буду солидарни са онима који имају проблеме.

Ниво акумулације у брани Првонек је максималан, ту је око 20 милиона кубика воде. Фабрика воде на Кумаревској чуки ради пуном паром током целог дана. Граду се испоручују максималне количине воде колики је и капацитет цеви. Сваког сата према Врању и околним насељима, који су прикључени на водоводну мрежу система Бањштица, слива се по хиљаду кубика воде. И поред тога у некима деловима града, пре свега у другој висинској зони, дешава се да славине пресуше. Нинослав Новковић главни инжењер одржавања и дистрибуције воде нагласио је да проблем са водом имају и житељи виших спратова у насељу Ледена стена.

На срећу ону непопуларну рестрикцију бар засад нико не помиње, али као и ранијих година упозорење остаје исто. У поподневним часовима воду рационално трошити и не заливати баште у то доба дана. Тако ћете бити солидарни са грађанима који живе у вишим деловима Врања, где се већ осећа жеђ.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 05 јул 2012 13:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter