Плаћање пореза још сутра без камате

Сутра истиче рок за уплату последње рате пореза на имовину за 2019. годину. „Грађани Врања су редовне платише и у 90 посто случајева на време измирују своје обавезе, зато су и изворни приходи града повећани”, каже Ненад Тасић, начелник Одељења за буџет и финансије. Опомене које ових дана стижу на адресе грађана односе се на стара дуговања. Њима је упућен позив да дођу у Одељење, јер постоји могућност репрограма, отписа камате и утврђивања постојања спорних потраживања. Порез на имовину за наредну годину биће на нивоу ове године, неће бити повећања, каже Тасић. Сутра истиче рок за уплату последње рате пореза на имовину за 2019. годину. Ових дана на адресе грађана стижу и опомене које се односе на потраживања из ранијег периода. Порез на имовину за наредну годину биће на нивоу ове године, неће бити повећања. Новац који се убере од наплате пореза на имовину иде на комунално уређење града, што значи да се враћа грађанима, каже Ненад Тасић, начелник Одељења за буџет и финансије. Да грађани измирују своје обавезе види се и по томе колико се у граду ради.

„Наши грађани су редовне платише Редовно измирују своје обавезе на основу пореских решења из ове године. Наплата је око 90 посто по редовним задужењима у текућој години”, каже Тасић.

Зато су и већи изворни приходи ове године за око 130 милиона динара у односу на прошлу годину. Истовремено иду опомене или обавештења на адресе оних грађана који у протеклом периoду нису редовно извршавали своје обавезе.

„Због тога смо и пустили ове опомене грађанима да све који дугују изнад 2 хиљаде динара обавестимо да имају неки дуг, да нам не би рекли „што нас нисте обавестили ми би платили”. Ми не можемо сваке године да обавештавамо, јер се ради о 15 хиљада грађана и то је трошак и штампање и прослеђивање на адресе. Ове године смо их обавестили и да измире своје обавезе”.

Најлепша вест је ипак да се износ пореза на имовину у наредној години неће мењати, каже Тасић. Једино тамо где је повећана квадратура, што је и попис утврдио или где уопште није била пријављена некретнина.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 14 новембар 2019 14:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter