Десет пута повећан број уклоњених возила

Последњих месец и по дана 10 пута је повећан број уклоњених неправилно паркираних возила дневно. До јуна је било 0,5 возила дневно, а сада је у просеку 4 возила дневно. Побољшани су резултати када је у питању рад паук службе у предузећу Паркинг сервис. У протеклом периоду резултати нису били задовољавајући и по инерцији је сва кривица сваљивана на предузеће Паркинг сервис. Они су упорно понављали да без налога саобраћајне полиције и комуналне инспекције не могу да реагује. Обновили су старо паук возило и набавили ново све из сопствених средстава и прича се променила.

"Последњих месец и по дана 10 пута је повећан број уклоњених возила дневно. До јуна је било 0,5 возила дневно. Могу са задовољством да кажем да је у последње време сарадња  са саобраћајном полицијом на веома високом нивоу и то се види и на терену. И старо и ново паук возило су на терену, примећени су, имали смо неколико акција где су оба возила учествовала. Сада је у просеку 4 возила дневно, некада 5 до 6, некада 1 до 2",  каже Марјан Станковић, директор Паркинг сервиса.

За три године постојања предузеће ''Паркинг сервис'', упорно ради на уређење мирујућег саобраћаја у граду. Изграђени су нови паркинг простори и обележена места. На главном паркингу код робне пијаце ових дана биће постављене камере. Због велике гужве на овом паркингу у плану је аутоматизација рампи.

"За набавку смо предвидели 2 милиона за ту инвестицију Имали смо разговоре, били су потенцијални понуђачи. Мораће излаз да се мало коригује. Мислим да ћемо до 10 децембра имати комплетно аутоматизован улаз-излаз. Један запослени  ће бити вишак. Поставићемо и дисплеј да се зна колико има слободних места. Да људи одмах виде."

У паркинг сервису приводе крају израду идејног решења за уређење простора око Бујковске пијаце. Замисао је да ништа од постојећег простора не заузимају, већ да искористе простор између улица и речног корита  и на стубовима направе паркинг места.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 15 новембар 2019 12:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter