Електрична енергија од јуче скупља за 3,9 одсто Истакнут

Елеkтрична енергија од јуче је скупља за 3,9 одсто, рекао је у изјави за Радио телевизију Врање Горан Николић, директор Електродистрибуције. Иначе, цена струје није мењана дуже од две године. Очекује се повећана потрошња елетричне енергије у наредном периоду с обзиром да нам предстоје хладни дани и температуре испод нуле.

Поскупљење струје било је очекивано јер је министар енергетике Александар Антић прошлог месеца најавио да ће доћи до тога. Ради се о незнатном повећању које неће превише оптеретити кућни буџет, рекао је гостујући у Јутарњем програму наше телевизије Горан Николић, директор Електродистрибуције. ''Електрична енергија је поскупела за 3,9 одсто што значи да ће за рачуне за просечну месечну потрошњу од 300 до 450  киловат сати бити увећања од 100 до 150 динара. И поред тог повећања електрична енергија у Србији је далеко испод цена осталих земаља у окружењу , тако да је то Одлука која је донета на највишем државном нивоу и нивоу фирме. Последње поскупљење струје било је крајем прошле године за привредна лица док је за физичка лица цена струје била повећана пре скоро две године,'' додаје Николић. 

Он је подсето и да је ова година била итекако успешна и да је било значајних активности на пословима одржавања  и интервентно превентивног одржавања као и инвестицијама. ''Управо то нама даје гаранцију и сигурност да у периоду који нам предстоји нећемо имати већих проблема као што их нисмо имали ни претходне четири године. Могу да кажем да је на конзумном подручју које покрива врањска електродистрибуција стање стабилно. У претходном периоду имали смо чешћа планирана  искључења која су кратко трајала али су била неизбежна због превентивног одржавања у трафостаницама како би  спремно дочекали предстојећи зимски период,'' каже Николић.

Током ове године било је великих инвестиција у циљу бољег и поузданијег снабдевања струјом али на томе се неће стати. Тренутно се ради на полагању десетокиловолтног кабла на територији општине Владичин Хан.

На територији огранка Врања у овој години су рађене комплетне реконструкције трафостаница  и у грађевинском и у енергетском смислу што доприноси бољем напајању струјом. Што се тиче нисконапонске мреже на целом конзумном подручју рађене су реконструкције у шта је уложено око 90 милиона динара, рекао је Николић и најавио нове подухвате у новој години. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 02 децембар 2019 12:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter