Снежни покривач 4 центиметра, сви путни правци проходни

Први снег формирао је снежни покривач висине 4 центиметра, али су све улице и општински путеви проходни, јављају из предузећа Урбанизам и изградња града Врања. За одржавање улица и општинских путева задужено је предузеће Саба Белча које је прошло овогодишњи тендер и у наредне 2 године биће ангажовано на зимском одржавању. У току претходна 24 сата пало је 3,7 литара по метру квадратном снега. Висина снежног покривача у Врању је 4 центиметра, а виша је само у Клисури, где је измерено 6 центиметара, кажу у Метеоролошкој станици. Као што су метеоролози и најавили падавине су престале у току ноћи. Најхладније данас било на Власини, са минималном температуром минус  10 и максималном минус 1 степен. Наредних дана у Врању углавном сунчано време. Нове падавине очекују нас тек у суботу, али ће дневна температура до краја недеље бити углавном у плусу. Први снег није изненадио путаре, који су реаговали одмах, тако да су сви путни правци проходни.

''Ми смо већ синоћ реаговали и камион предузећа Саба Белча је прошао и бацао со на улице првог и другог реда у граду. У 22 сата смо једном прошли, ујутру у 6 сати други пут, пошто смо видели да коловоз мрзне. Оно што је важно је да ЈП Урбанизам врши надзор над тим радовима. Ми смо у урбанизму увели 24 сата дежурство у 3 смене. Нисмо имали никаквих проблема, превентивно смо деловали, а и у наредном периоду деловаћемо онако како налажу временски услови'', каже Дејан Станојевић, градски већник за инфраструктуру.

Зимско одржавање путева траје до половине марта, а за овај посао у наредне две године биће задужено предузеће Саба Белча из Прешева.

''Од 15. новембра 2019. године кренули смо са зимским одржавањем улица и општинских путева. Град Врање је расписао тендер за зимско одржавање улица и путева и на том тендеру је прошла фирма Саба Белча из Прешева која има механизацију потребну за зимско одржавање путева, они имају преко 20 камиона за те намене и имају преко 1000 тона соли спремно за зиму. Оно што је битно је да је склопљен оквирни споразум на две године, зимска служба по Закону о јавним путевима траје од 15. новембра до 15. марта наредне године, тако да смо за наредне две године обезбедили око 40 милиона динара за те намене'', каже Дејан Станојевић, градски већник за инфраструктуру.

Град Врање одговоран за одржавање путева и општинских улица у дужини од 984 километара.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 04 децембар 2019 14:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter