Коначно: три улице на Шапраначком риду добиле асфалт Истакнут

Завршава се асфалтирање три улице у насељу Шапраначки рид: Трифуна Стошића Анте, Павла Јуришића Штурма и Томе Костића. Рехабилитована је и Сремска улица у центру града. На раскршћу три улице дочекали су нас грађани са жељом да нам кажу какве су проблеме имали у протеклих готово пола века. 

"45. година немамо асфалт и газили смо по блату. То је био хаос. Ишли смо на сва врата смо закуцали. Ја лично 20 година већ радим на томе. Градоначелник Врања нам је много помого и клањамо му се и захваљујемо до неба. Сада је одлично када смо доживели да нагазимо асфалт. Блато је било, деца у школу, перемо обућу. 50 година смо без улице. Прво није била извршена експропријација. Сада хвала градоначелнику, јер ћемо ходати по асфалту. Одлично, јер сада идемо на боље, а не на горе", кажу грађани.

Руководство града обишло је радове који се приводе крају на асфалтирању три улице: Трифуна Стошића Анте, Павла Јуришића Штурма и Томе Костића. Ове улице деценијама нису биле решене, рекао је градоначелник.

"Када смо кретали у реализацију комуналног програма и када смо их припремали за асфалтирање, неки људи су нам говорили да нема шансе да се реше, јер је имовина проблематична. Међутим, од када смо формирали Одељење за инвестиције и грађевинско земљиште, годину и по дана су напорно радили и успели су да реше имовинске односе, израде пројектно техничку документацију и да се добије грађевинска дозвола. Данас завршавамо асфалтирање, да људи добију услове какви приличе. Када смо помисли да смо завршили овде,  јавили су се из нових улица и сокака попут улице 4. октобар која је овде. Она ће бити уврштена у комунални програм за 2020. годину. Суштина је да цело насеље спојимо на улицу Ратка Павловића која је веома фрекфентна и која се спаја са улицом Будисава Шошкића, а део те улице смо асфалтирали. То је битно јер желимо да направимо мини обилазницу, како би растеретили саобраћај кроз град и повезали Огледну станицу, Шапраначки рид, Доњи Асамбаир и одвели саобраћај ка Коридору 10", каже градоначелник.

Вредност инвестиције за три улице на Шапраначком риду је 12 и по милиона динара, а дужина 440. метара. У центру града рехабилитована је Сремска улица која је слепа. Дужини је 540 метара, а вредност радова је 570 хиљада динара. Ова улица има велику, широку окретницу.

 

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 09 децембар 2019 15:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter